Pikku-Volvo faceliftattiin merkin isompien mallien tyyliin

Volvon uudet mallit ovat keränneet kovasti kiitosta tuoreesta, mutta skandinaavisen puhdaslinjaisuuden perinteitä kunnioittavasta designistaan. Ruotsalaismerkin nykyinen päämuotoilija Thomas Ingenlath toi uuden tyylin ensiksi kookkaaseen XC90-katumaasturiin, ja sen jälkeen samoja linjoja nähtiin S80:n korvanneessa isossa sedanissa, joka sai nimekseen S90. Viimeisin uuden ajan Volvo on viime viikolla esitelty V70:n seuraaja, eli kartanoauto V90.

Volvon tuoreen muotokielen yhtenä tunnusmerkkinä toimii etuvaloumpioihin integroidut T:n muotoiset päiväajovalot. Ne ovat saaneet innoituksensa pohjoismaisen mytologian ukkosenjumala Thorin vasarasta. Volvo julkaisi nyt ensimmäiset kuvat V40-pikkumallinsa facelift-versiosta, jonka ensi-ilta koittaa noin viikon päästä Geneven autonäyttelyssä. Ketään ei varmaankaan yllätä, että myös pikku-Volvossa on nyt samantyyliset etuvalot kuin ruotsalaismerkin uusissa isoissa malleissa.

Volvo V40 T5 R-design Studio

V40:n kasvojenkohotus on varsin hillitty, ja parhaiten facelift-version tunnistaa etuvalojen lisäksi maskin uudesta ilmeestä. Maskin rivat ovat nyt pystysuuntaiset isojen Volvojen malliin, ja ruotsalaismerkin logo on entistä suurempi. Lisäksi autoon on tarjolla viisi uutta ulkoväriä, joihin kuuluu peräti neljä tuoretta sinisen sävyä ja samppanjansävyinen Luminous Sand -metalliväri. Sisätiloja on piristetty mm. Volvon taannoisesta konseptiautosta tutulla verhoilukankaalla, lisävarusteena saatavalla osittain vaalealla ratilla ja uusilla alumiinipaneeleilla. Lisäksi V40:een tarjotaan ensimmäistä kertaa mustaa kattoverhoilua valinnaisvarusteena.

2017-mallivuoden V40:een saa myös päivitetyn Volvo On Call -älypuhelinsovelluksen, joka tarjoaa pääsyn auton moniin toimintoihin. Lisäksi auton käyttöjärjestelmä on nyt yhteensopiva Windows-pohjaisten laitteiden kanssa. Suurkaupunkien saasteissa usein liikkuvia ilahduttanee tieto, että Volvon CleanZone-teknologia suodattaa haitallisia hiukkasia pois sisäilmasta ennen kuin matkustajat pääsevät hengittämään niitä. Myös V40:n omat päästöt ovat vähentyneet, koska kaksilitraisella turbodieselillä ja manuaalivaihteistolla varustettu D2-malli tuottaa enää 89 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohti.

Facelift koskee V40:n lisäksi auton korkeampaa Cross Country -versiota. Pikku-Volvo on varsin tärkeä malli ruotsalaismerkin kannalta, koska V40 on eniten myyty Volvo Euroopassa ja myös maailmanlaajuisesti merkin toiseksi suosituin malli. Volvo luottaa siihen, että varsin mieto facelift riittää säilyttämään auton suosion tulevina vuosina ennen seuraajamallin esittelyä. Nykyinen V40 on viimeinen Ford-pohjainen Volvo, kun taas auton seuraaja tehdään ruotsalaismerkin omalle perusrakenteelle.

Suosittelemme

Volvo_4

CleanZone in the Volvo V40

Lue lisää