Pieni mutta pippurinen klassikko: Ford F-100 Big Window ´56

Yankee Car Show, eli jenkkiautonäyttely sisältyy syksyn kovimman autotapahtuman tarjontaan, joka pidetään viikonloppuna Lahden messukeskuksessa. Tapahtumassa nähdään monenlaisia menopelejä, mutta jenkkiautonäyttelyn puolella keskitytään aitoihin, tunteella ja taidolla entisöityihin jenkkiautoihin.

Yksi jenkkiautonäyttelyn ihastuttavimmista helmistä on tämä Ford F-100 pickup, joka on ehkä jopa kaikkein legendaarisin ja halutuin pickup autoharrastajien keskuudessa. Auto on vuosimallia 1956 ja se on kunnostettu täydellisesti vuonna 1998. Tämä F-100 on saanut lisänimen Big Window, mikä on peräisin suuresta panoraama-tyyppisestä takaikkunasta.

Auton avolavasta löytyy myös kätevä kippitoiminto!

Konehuoneesta löytyy järkälemäinen 502-kuutiotuumainen remmiahtimella varustettu V8-moottori, joka on selvästi auton koon huomioon ottaen ylimitoitettu – ei sillä, että siinä olisi mitään vikaa. Kun kysyimme auton moottorin teholukemia, saimme vastaukseksi naurahduksen ja kommentin “Too much!”.

Toisen sukupolven Ford F-100 -mallia valmistettiin vuosina 1953-1956 ja muutokset ensimmäiseen sukupolveen nähden olivat huomattavia – uusi sukupolvi muistutti edeltäjäänsä vain kaukaisesti. Nykyinen F-sarja on jo kolmattatoista sukupolvea, joten kyseessä on aika lengendaarinen mallisarja.

Ford F-100 Big Window
“Too much horsepower!”

Autot ja Viihde -viikonloppu 30.9. – 1.10.2017 Lahden messukeskuksessa. Ovet avautuvat lauantaina klo 10.00 ja autonäyttely on avoinna klo 19 asti. Heti tämän jälkeen alkaa Rokki Night -spektaakkeli, joka viihdyttää auto- ja rokkikansaa puoleen yöhön saakka. Meno jatkuu sunnuntaina klo 10.00 – 16.00, jolloin ohjelmaa myös lapsille! Lue lisää tapahtumasta Autot ja Viihde -kotisivulta.

Suosittelemme

Jokamies.fi on mukana menossa molempina päivinä ja raportoi paikan päältä. Stay tuned!

Lue lisää