Parittajan kesävaatteet

Sisältää affiliate-linkkejä

Lämmin ja aurinkoinen kesä on taas täällä, jonka myötä vaaterotaationi on siirtynyt pari pykälää rennommaksi ja kevyemmäksi, sillä kaapistani puuttuvat äärimmäisen ohuet kesäkäyttöön sopivat puvut, jonka lisäksi tykkään pukeutua ympäri vuoden business casual -hengessä irtotakkeihin ja -housuihin, joita minulta löytyy paksumpina ja ohuempina, jokaiseen vuodenaikaan sopivina.

Pukeutumistani eri vuodenaikoina mahdollisimman pienellä vaatekaapilla edesauttaa toki se, että en ole helposti palelevaa (tai hikoilevaa) sorttia, joten voin käyttää samoja vaatteita  ympäri vuoden. Kovimmille helteille kaapistani löytyy toki muutama pellavapaita, sortsit ja kevytrakenteiset kengät, joita tulee harvemmin talvella käytettyä.

Parittajan kesävaatteet tuovat helppoutta

Olen kehittänyt itselleni parittaja-ajatuksen, joka ei liity sutenöörityyleihin, vaan vaatteiden keskinäiseen yhdistelyyn niin värien, tyylien kuin materiaalien osalta. Kuin huomaamatta olen rakentanut itselleni kesäsesonkia varten samanlaisen vaatepaletin, jolla pärjään niin viileämpinä kuin todella kuumina kesäpäivinä. Ja kun Suomessa elämme, tahtovat lämpötilat vaihdella vuorokauden eri aikoina, jolloin esimerkiksi ohuelle kesäneuleelle on oikeasti tarvetta.

Alpakanvillainen ohut neulepusero ja teräsrannekkeinen sukeltajankello ovat oivallinen parivaljakko Suomen kesään.
Alpakanvillainen ohut neulepusero ja teräsrannekkeinen sukeltajankello ovat oivallinen parivaljakko Suomen kesään.
Luonnonvärit ovat varma valinta vaatekaapin rakentamisessa. Kun näihin yhdistyvät toisiinsa sopivat materiaalit, on vaatteiden välinen yhteensopivuus pomminvarma.
Luonnonvärit ovat varma valinta vaatekaapin rakentamisessa. Kun näihin yhdistyvät toisiinsa sopivat materiaalit, on vaatteiden välinen yhteensopivuus pomminvarma.

Parituksen perusperiaate on siis se, että minulla on kaapissani kaksi erilaista vaatekappaletta per kategoria, eli esimerkiksi kaksi erilaista paitaa, kenkäparia, päälle pantavaa, tai housuja. Näitä voidaan sitten värien puolesta yhdistellä miten tahansa ja lopputulos näyttää aina harkitulta ja tyylikkäältä.

Omat valintani ovat seuraavat: 

  • Sininen puuvillainen irtotakki ja vaaleanharmaa ohut neule
  • Vaaleansininen rento kauluspaita ja valkea lyhythihainen pikeepaita
  • Vihreät chinot ja vaaleat sortsit
  • Rakenteettomat mokkanahkaiset louferit ja pintanahkaiset purjehduskengät
  • Sukeltajankello teräsrannekkeella
  • Footletit kengien kanssa käytettäväksi

Irtotakki on mahdollisia rennompia tilaisuuksia varten. Jos päivä on viileämpi, voin korvata takin harmaalla neuleella ja jos lämmöntarve on vielä suurempi, voin laittaa takin neuleen päälle. Alla voi olla vielä pikee- tai kauluspaita, tilanne ja/tai sääolosuhteet huomioiden. Lopputuloksena on kymmenkunta erilaista yhdistelmää.

Suosittelemme

Parittaja kesävaatteet
Parittajan kesävaatteet ovat varma valinta, jos haluaa maksimaalista yhdisteltävyyttä – tyylistä tinkimättä.

Parittajan kesävaatteiden rentoja yksityiskohtia

Santonin mokkalouferit ja A Day's Marchin chinot
Vihreät puuvillachinot ja rennot mokkalouferit toimivat hyvin yhteen, jopa puoli kahteen.

Chinot, sortsit ja kengät olen valinnut siten, että ne sopivat värinsä ja tyylinsä puolesta edellä mainittuihin vaatteisiin ja niiden yhdistelmiin. Asusteina toimivat kesän aktiviteetteihin soveltuva teräsrannekkeinen sukeltajankello, joustovyö, sekä puuvillatakkiin sointuva taskuliina.

Esimerkkivaatteet: 

Vastuullisuus korostuu

Vaatehankintojeni filosofia on ollut useamman vuoden “vähemmän on enemmän”, eli ostan vaatteita harkitusti korvaten yhden tai useamman vastaavassa käytössä olleen vaatekappaleen. Hankinnoissani on korostunut laadukkaiden materiaalien ja valmistuksen lisäksi eettisyys, josta tuorein esimerkki omassa vaatekaapissani on alpakanvillainen neulepusero, jonka takana olevan Alpan toimintatapa edustaa mielestäni tähän päivään sopivaa yritysvastuullisuutta.

Lue lisää