Kesän suosikkikenkäni

Kaupallinen yhteistyö: Care of Carl

Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja olen jo kaivanut esiin vuosia sitten ostamani Santonin kevytrakenteiset mokkanahkaiset tupsulouferit, joista tuli välittömästi omat kesäiset suosikkijalkineeni. Lähes samanaikaisesti olen myös luopunut sukkien käytöstä, kun ilmat ovat lämmenneet riittävästi ja olen ottanut louferit käyttöön.

Italialaista laatua, “la dolce vitaa”

Santoni ei ollut minulle entuudestaan tuttu valmistaja, mutta innoituksen sain aikanaan eräältä tyylifoorumilta, jossa niitä kehuttiin. Tuolloin päädyin tilaamaan kengät ulkomaisesta verkkokaupasta, sillä merkkiä ei saanut Suomesta. Tällä hetkellä Santonin kenkiä voi ostaa esimerkiksi ruotsalaisen Care of Carlin verkkokaupasta, josta löysin itse asiassa täsmälleen samat kengät hieman eri värissä.

Santoni Carlos Tassel Loafer Snuff Suede -kengät.
Santoni Carlos Tassel Loafer Snuff Suede -kengät.

Se mikä Santonin mokkaloufereissa viehättää on niiden kepeys. Rakenteellisesti kengät eivät anna juurikaan sivuttaistukea, joka sopii kengän kesäiseen luonteeseen hyvin. Ja kuten jo aiemmin mainitsin, käytän loufereitani pääasiassa ilman sukkia – vaikka niidenkin kanssa ne toimivat hyvin. Jalkatuntumassa on jotain tohvelimaista, josta pidän yli kaiken.

Santonin louferit ovat olleet myös poikkeuksellisen kestävät, sillä laskujeni mukaan kengillä on alkamassa viides kesä ja hiljalleen pohdin niiden uudelleenpohjausta tamperelaisella kengäntekijäsuutarilla. Millään en vaan malttaisi, koska joutuisin olemaan kengistä erossa hetken aikaa. 🙂

Santonin mokkanahkaiset louferit. Santonin mokkanahkaiset louferit.

Louferit ovat olleet myös hyvä ja ennakkoluuloja hälventävä esimerkki siitä, miten nahkapohjaiset kengät sopivat mainiosti suomalaiseen käyttöön. Tähän on vaikuttanut osaltaan se, että olen pitänyt kengistäni hyvää huolta säntillisesti – eli olen pitänyt niitä käyttökertojen välissä lepolesteissä, harjannut niistä pölyt päältä ja käyttänyt silloin tällöin suojasumutetta. Lisäksi olen käyttänyt pohjiin kestävyyttä lisäävää sohlen tonicia pari kertaa kesässä.

Suosittelemme

Ja mitä hajuihin tulee, puhtaat jalat kepeissä hengittävissä nahkakengissä, joita pidetään lepolesteissä, eivät haise. Se hieno piirre laadukkaissa käsintehdyissä nahkakengissä on, että kun niitä kohtelee kauniisti, ne ovat kaikilla mahdollisilla tavoilla esteettisiä.

Hyvää alkavaa louferikesää toivottaen. 🙂

Lue lisää