Ranskalaisen miljardöörin panssaroitu Peugeot 205 GTI -kauppakassi ilmestyi myyntiin

Luksustuotteita myyvän LVMH -konsernin (Moët, Hennessy ja Louis Vuitton) nokkamiehenä tunnetun Bernard Arnaultin vanha Peugeot 205 GTI on tällä hetkellä myynnissä luxemburgilaisen ART & REVS -gallerian listoilla.

Erinomaisessa kunnossa oleva vuosimallin 1990 Peugeot 205 GTI on jo sinänsä haluttu keräilykappale, vaikka sen hinta ei päätä huimaakaan. Autoon uutena tehty kakkostason panssarointi tekee siitä vieläkin harvinaisemman.

Kuva: ART & REVS

Arnault halusi hankkia vuonna 1990 ketterän auton, jolla olisi mielekästi kurvailla huomaamattomasti pitkin Pariisin katuja. Kun auto valmistui Peugeotin tuotantolinjalta, se purettiin heti osiin. Koriin asennettiin panssarilevyjä ja ikkunat vaihdettiin panssarilasiin. Koska auton paino lähes kaksinkertaistui 1400 kiloon, myös sen alustaa vahvistettiin ajo-ominaisuuksien ja kestävyyden säilyttämiseksi. Autossa on myös nahkasisustus, ohjaustehostin ja ilmastointi – mitkä eivät olleet tuon ajan euroautoille mikään itsestäänselvyys.

Arnault ajoi autolla muutaman vuoden aikana 14 700 kilometriä, jonka jälkeen se seisoi jonkin aikaa hänen autokokoelmassaan. Hän myi auton autokeräilijälle vuonna 2009. Auto on myyjän mukaan juuri huollettu ja virheettömässä kunnossa.

Vahvistettu sivuikkuna. Kuva: ART & REVS

Auto on myynnissä ART & REVS -galleriassa, joka on erikoistunut autoharvinaisuuksien myyntiin. Hintapyyntö on maltilliset 37 500 euroa.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat