Ranskalaisen miljardöörin panssaroitu Peugeot 205 GTI -kauppakassi ilmestyi myyntiin

Luksustuotteita myyvän LVMH -konsernin (Moët, Hennessy ja Louis Vuitton) nokkamiehenä tunnetun Bernard Arnaultin vanha Peugeot 205 GTI on tällä hetkellä myynnissä luxemburgilaisen ART & REVS -gallerian listoilla.

Erinomaisessa kunnossa oleva vuosimallin 1990 Peugeot 205 GTI on jo sinänsä haluttu keräilykappale, vaikka sen hinta ei päätä huimaakaan. Autoon uutena tehty kakkostason panssarointi tekee siitä vieläkin harvinaisemman.

Kuva: ART & REVS

Arnault halusi hankkia vuonna 1990 ketterän auton, jolla olisi mielekästi kurvailla huomaamattomasti pitkin Pariisin katuja. Kun auto valmistui Peugeotin tuotantolinjalta, se purettiin heti osiin. Koriin asennettiin panssarilevyjä ja ikkunat vaihdettiin panssarilasiin. Koska auton paino lähes kaksinkertaistui 1400 kiloon, myös sen alustaa vahvistettiin ajo-ominaisuuksien ja kestävyyden säilyttämiseksi. Autossa on myös nahkasisustus, ohjaustehostin ja ilmastointi – mitkä eivät olleet tuon ajan euroautoille mikään itsestäänselvyys.

Arnault ajoi autolla muutaman vuoden aikana 14 700 kilometriä, jonka jälkeen se seisoi jonkin aikaa hänen autokokoelmassaan. Hän myi auton autokeräilijälle vuonna 2009. Auto on myyjän mukaan juuri huollettu ja virheettömässä kunnossa.

Vahvistettu sivuikkuna. Kuva: ART & REVS

Auto on myynnissä ART & REVS -galleriassa, joka on erikoistunut autoharvinaisuuksien myyntiin. Hintapyyntö on maltilliset 37 500 euroa.

Lue lisää