Ostaisitko reilulla 11 500 eurolla oikean auton vai tämän pienoismallin – 1:8-kokoisessa McLaren Sennassa on jopa sisävalaistus ja kauko-ohjattavat ovet

Nimi Amalgam tarkoittaa pienoismallien keräilijöille samaa kuin Bugatti tai Rolls-Royce oikeiden autojen maailmassa. Brittein saarilla majaansa pitävä firma on erikoistunut isoihin 1:8-kokoisiin malleihin, joita on tarjolla niin moderneista superautoista, arvokkaamman pään klassikoista kuin esimerkiksi F1-kilpureistakin. Amalgam on tuonut resiinistä valmistettuihin taideteoksiinsa viime vuosina mm. aukeavien ovien kaltaisia yksityiskohtia, ja myös autonvalmistajat ovat käyttäneet pienoismallifirman luomuksia promotarkoituksiin.

Yksi Amalgamin valikoimasta löytyvä automerkki on myöskin sumujen saarelta kotoisin oleva McLaren. Brittifirman äärimmäisin superauto tottelee tätä nykyä Senna-nimeä kunnianosoituksena edesmennyttä formulalegendaa kohtaan. Amalgam toi myyntiin 1:8-kokoisen versionsa Sennasta jo viime vuonna heti oikean auton lanseerauksen jälkeen, ja kuvissa sitä on äärimmäisen hankala erottaa aidosta asiasta. Tämän tason realismilla on luonnollisesti hintansa, joka kirjataan 1:8-mittakaavaa edustavan Sennan kohdalla yli 7000 euroon.

Tästäkin on kuitenkin varaa pistää paremmaksi. Amalgam esitteli nyt vieläkin arvokkaamman version samasta aiheesta, jossa aletaan lähennellä jo hyperrealismia. Uusimman miniatyyri-Sennan mukana tulee nimittäin kaukosäädin, jonka avulla molemmat ovet saa avattua erikseen napin painalluksella. Lisäksi säätimessä on omat nappinsa mm. sisä-, ajo- sekä peruutusvalojen kytkemiseksi päälle. Ja tässä ei ollut vielä kaikki, koska jopa ovet pystyy lukitsemaan ja avaamaan kaukosäätimen napeilla.

Kaikki tämä tekniikka on onnistuttu kätkemään pienoismalliin täysin näkymättömästi, joten muu realismi ei kärsi toiminnoista vähääkään. Esimerkiksi kojelaudan keskinäytön valaistus on toteutettu niin vakuuttavasti, että sitä ei kuvissa uskoisi 1:8-kokoiseksi pienennykseksi. Amalgamin luomus on kaiken kaikkiaan sitä tasoa, että sen odottaisi seuraavaksi lähtevän liikkeelle pienennetyn tuplaturbokasin voimin, mutta tämä jää sentään vain haaveeksi.

Suosittelemme

Lienee sanomattakin selvää, että huippuluokan pienoismallilla on myös huippuluokan hinta. Se on tässä tapauksessa reilut 11 500 euroa, millä saisi myös upouuden pikkuauton 1:1-mittakaavassa. Toisaalta aito Senna on lähes 100 kertaa kalliimpi ja kaikki yksilöt on jo myyty, joten tässä suhteessa Amalgamin pienoismallia voi kehua jo melkein edulliseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=8_JR-uOKOhY

LähdeCarscoops

Lue lisää