Oris Wings of Hope Limited Edition auttaa apua lentämään perille

Sveitsiläinen Oris tukee Wings of Hope -avustusjärjestöä tällä Big Crown -mallistoon kuuluvalla rajoitetun saatavuuden pilottikellolla, jossa vintagehenkinen design yhdistyy tyylikkäästi Oriksen uusimpaan koneistotekniikkaan ja käsityönä valmistettuihin rannekkeisiin.

Oris on ottanut sloganikseen ‘Change for the Better‘, joka vapaasti kääntyy ‘Muutos parempaan’. Tätä ajatusta seuratessaan Oris osallistuu aktiivisesti niin luontoa kuin ihmiskuntaa suojeleviin projekteihin rajoitetun saatavuuden kellomalleilla.

Oris Wings of Hope pilotin ranteessa
Oris Wings of Hope tukee humanitääristä ilmailua kellon myynnistä saaduilla voitoilla.

Siinä missä Oriksen tukikampanjoihin toteutetut sukeltajankellot ovat useimmiten olleet meriluonnon suojeluun tähdättyjä, Oriksen pilottikelloilla tuetaan usein humanitäärisiä ilmailujärjestöjä. Tällä kertaa kunnianosoituksen saa yhdysvaltalainen Wings of Hope -järjestö, joka on jo yli 60 vuoden ajan toimittanut ilmateitse lääkkeitä ja lääkintähenkilökuntaa vaikeakulkuisille seuduille ympäri maailman.

Wings of Hope on kahdesti ollut ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi ja sen toimittama apu tavoittaa vuosittain yli 65000 ihmistä maailman tiettömillä takamailla yli 50 maassa. Järjestö toimii täysin avustusvetoisesti ja vapaaehtoisvoimin.

Avustuksilla kustannetaan lentopolttoaineet ja koneiden kunnossapito. Varsinaisen työvoiman muodostavat noin 350 vapaaehtoista, joiden aika on kallisarvoinen panos hädänalaisten auttamiseen.

historiallinen kuva Wings of Hope lentokoneesta
Wings of Hope on tehnyt vapaaehtoisvoimin humanitääristä työtä jo vuodesta 1963 asti.

Oris Wings of Hope Limited Edition toivon siivillä

Oris julkaisi viime viikolla rajoitetun saatavuuden kellon, jonka myynnistä kertyvät voitot lahjoitetaan Wings of Hopen käyttöön. Oris Wings of Hope Limited Edition on Big Crown -perheeseen kuuluva pilottikello jossa on vahvasti läsnä menneiden aikojen tuntu. Vuonna 1963 vuonna perustetun Wings of Hopen tribuutille vintageen päin kallellaan oleva tyyli sopii hienosti.

Suosittelemme

Oris Wings of Hope Limited Editionista valmistetaan kahta versiota. Teräksistä sekä 18 karaatin kullasta valmistettua. Teräksistä valmistetaan 1000 kappaletta ja kultaista ainoastaan 100. Kelloissa on rannekkeena Oriksen kanssa aiemminkin yhteistyötä tehneen Cervo Volanten eettisesti kestävät peurannahkarannekkeet pikakiinnikkeillä, jotka tukevat kellon vanhahtavaa tyyliä.

Oris Wings of Hope lähikuvassa
Wing of Hope on tyylikkään vähäeleisesti vintageen vivahtava pilottikello.

Rungon koko on teräsrunkoisissa 40 ja kultaisissa 38 millimetriä. Etenkin kultaisissa sivistyneellä tavalla pienempi koko peilaa 60-luvun kokoihanteita ja korostaa vintagen tuntua. Kelloissa on kaksoiskupera safiirilasi ja myös läpinäkyvä takakansi on safiiria. Taulu on molemmissa kelloissa antiikkivalkoinen ja indeksien lume on toteutettu Super-LumiNovalla. Teräsversion lume on perinteisen mintunvihreä ja kultaisen kellon indeksit on onnistuttu pitämään kullanvärisinä loisteaineesta huolimatta.

Koneistona kelloissa on keväällä esitelty Oris 401 kaliiperi, joka on jatkokehitystä Oriksen kaliiperi 400:lle. Eroa koneistoissa on lähinnä pikkusekuntiosoitin kello kuudessa. Muuten speksit ovat samat vaikuttavat 120 tuntia käyntivaraa, 10 vuoden huoltoväli ja kellon Oriksen huoltopalveluun rekisteröimällä irtoava 10 vuoden takuu.

Kultainen Oris Wings of Hope Limited Edition takaapäin kuvattuna
Oris Wings of Hopen takakansi on myös safiirilasia.

Oriksen 400-sarjan koneistot ovat hyvin magneettisuudensuojattuja ja tarkkoja. Koneiston tarkkuus -3/+5 sekuntia päivässä on COSC sertifioinnin toleransseissa, vaikka sertifikaattia kellolle ei olekaan haettu. Kaiken kaikkiaan kelpo koneisto. Sanottava on, että Oriksen inhouse Calibre 400 koneisto on nostanut Oriksen profiilia mukavasti lanseerauksensa jälkeen.

Yhteenvetona on todettava että vaikka kello ei keksikään pyörää uudelleen, se on tyylikäs osoitus Oriksen omistautumisesta mottonsa mukaiseen muutoksen tekemiseen. Toivottavasti Wings of Hope saa tästä kellosta lisää tuulta siipiensä alle.

Kultainen Oris Wings of Hope Limited Edition pystykuvassa
Kultainen versio on 38 millin halkaisijallaan teräksistä, halkaisijaltaan 40 millistä versiota aavistuksen sirompi.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: Wings of Hope Limited Edition
 • Mallinumerot: 401 7781 4081-Set (teräs) ja 401 7782 6081-Set (kulta)
 • Kellotaulu: antiikkivalkoinen
 • Koneisto: Oris 401
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 120 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs / 18 karaatin kulta
 • Kuoren halkaisija: 40 mm / 38 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 5 bar / 50 m
 • Ranneke: saksanhirven nahkaa
 • Hinta: 3300 euroa / 15500 euroa
 • Toimitukset alkavat lokakuussa 2022

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Oris Wings of Hope laatikossa

 

Lue lisää