Oris nostaa rimaa uudella Calibre 400 -automaattikoneistollaan

Oris esitteli Calibre 400 -nimeä kantavan inhouse-automaattikoneiston, jossa on parempi magneettinen suojaus, viiden päivän käyntivara, sekä kymmenen vuoden huoltoväli ja takuu.

Kellovalmistajat julkaisevat harvakseltaan uusia koneistoja, sillä niiden kehittämiseen menee yleensä ajassa vuosia ja rahassa mittavia summia. Oriksen uusin inhouse-, eli omavalmisteinen koneisto nostaa rimaa reippaasti eritoten takuun osalta, mikä on Oris-kelloissa ollut normaalisti kahdesta kolmeen vuotta. Koneistojen käyntivarat ovat tavallisesti parin vuorokauden luokkaa, joten harppaus viiteen vuorokauteen on merkittävä. Myös magneettinen suojaus on uudella tasolla, mikä osaltaan auttaa kelloa pysymään tarkasti oikeassa ajassa.

Calibre 400 on Oriksen historian toinen inhouse-koneisto

Vuonna 2014 julkistettu Calibre 110 sai kunnian olla ensimmäinen Oriksen inhouse-koneisto, sillä Oris on käyttänyt kelloissaan enimmäkseen Sellitan tuotantoon perustuvia koneistoja. Calibre 110 on manuaaliviritteinen, ja tarjoaa kymmenen päivän käyntivaran, mutta ei ole suuren kokonsa tai hintansa puolesta sopiva käytettäväksi yleisesti läpi Oriksen kellomalliston. Koneistosta on myös tehty useita variaatioita, kuten 115 Skeleton-versio.

-- MAINOS --

Nyt julkistettu Calibre 400 on edeltäjäänsä verrattuna pienempi ja automaattiviritteinen. Koko mahdollistaa koneiston käytön pienemmissäkin kelloissa, jolloin se soveltuu käytettäväksi useammassa mallisarjassa. Parannettu magneettinen suoja on hyvä lisä, joka suojelee koneistoa ulkoisilta häiriöiltä. Viiden vuorokauden käyntivara on yleisesti ottaen automaattikoneistolle parempi kuin hyvä, ja kymmenen vuoden takuu vetää monen kilpailijan hiljaiseksi.

Koska kellot altistuvat tänä päivänä yhä enemmän esimerkiksi älylaitteiden tuottamalle magneettisuudelle, on suojauksien merkitys noussut tärkeämmäksi. Magneettisuus aiheuttaa häiriöitä koneiston toiminnassa, mikä näkyy ajan näytön häiriintymisenä. Koneiston magneettista suojausta on parannettu käyttämällä yli kolmeakymmentä antimagneettista ja raudatonta osaa. Esimerkkinä käyntiratas ja ankkuri on valmistettu piistä.

Oris Calibre 400

Yhä useammalla on tänä päivänä enemmän kuin yksi kello käytössään, jolloin osa kelloista seisoo paikallaan käyttämättömänä. Tänä aikana automaattikoneiston virittämiseen tarvittavaa liikettä ei ole tarjolla, ja kellon käyntivara nousee silloin päärooliin. Calibre 400 -koneiston viiden päivän käyntivara on toteutettu kahdella pidennetyllä jousella varustetulla jousikotelolla, joista kumpikin tarjoaa kahden ja puolen päivän käyntivaran.

Kymmenen vuoden takuun lisäksi kellon suositeltu huoltoväli on myös kymmenen vuotta, mikä on jokseenkin ennen kuulumatonta. Oris on mahdollistanut tämän yksinkertaistamalla tiettyjä koneiston osia, ja vähentämällä kitkaa sekä samalla kulumista vaihtamalla muun muassa osan kuulalaakereista liukulaakereiksi.

Missä kelloissa Calibre 400 nähdään?

Toistaiseksi Oris ei ole kertonut mihin kelloihin uusi Calibre 400 ensimmäisenä tulee, mutta sutjakan kokonsa puolesta vaihtoehtoja on monia. Se voisi istua esimerkiksi Aquis-sukeltajankellomallistoon, mutta vaihtoehtona toki on, että tarjolle tulee kokonaan uusi mallisto.

Uusi koneisto tulee luonnollisesti nostamaan kellon hintaa, jos se korvaa esimerkiksi Sellitan koneistoon pohjautuvia koneistoja, mutta tarjoaa siinä tapauksessa myös melkoisen harppauksen ominaisuus- ja takuupuolella.

Kerromme heti lisää, kun saamme tietää mihin malleihin Oris on koneistoa kaavaillut.

Tekniset tiedot

  • Koneisto: Oris 400 automaatti (inhouse)
  • Mitat: Ø 30.00 mm, 13 1/4’’’
  • Käyntitaajuus: 28’800 A/h, 4 Hz
  • Jalokiviä: 21
  • Käyntivara: 120 tuntia / 5 vuorokautta
  • Huoltoväli ja takuu: 10 vuotta
  • Toiminnot: tunnit, minuutit ja sekunnit, välittömästi vaihtuva päivämäärä, pysäytys-toiminto (kellonajan asettaminen sekunnin tarkkuudella)
-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kulta-Center on U-Boat-kellojen uusi jälleenmyyjä

Kulta-Center on Italiassa käsityönä valmistettavien U-Boat-rannekellojen uusi jälleenmyyjä Suomessa. Italialainen kellonvalmistaja U-Boat tunnetaan omaleimaisista kelloistaan, joista etenkin Capsoil-malliston sukeltajankellot ovat...

Kun kaksi automaattikelloa riittää, Citizen tarjoaa rahalla vastinetta

Citizen tunnetaan Eco-Drive -kelloistaan, mutta valmistajalta löytyy oivallinen valikoima tyylikkäitä automaattikelloja kuluttajaystävälliseen hintaan.  Japanilainen kellonvalmistaja Citizen omaa pitkän historian, joka...

G-SHOCK Frogman – tosielämän sammakkomiehille

Casio esitteli uudistetun G-SHOCK Frogman -kellomalliston, ensimmäistä kertaa analogisella taululla. G-SHOCK Frogman on vuonna 1993 julkaistu Casion high end- mallisto,...

Pirkan Kello ostaa, myy ja vaihtaa käytettyjä arvokelloja

Pirkan Kello aloitti tänä vuonna käytettyjen kellojen osto- ja myyntitoiminnan osana muuta liiketoimintaansa. Alku on ollut lupaava. Syy käytettyjen rannekellojen...

Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.