Oris Big Crown X Cervo Volante

Oris on aloittanut yhteistyön sveitsiläisen nahkatuotteiden valmistajan Cervo Volanten kanssa, joka on erikoistunut saksanhirvistä saatavan nahan jalostukseen. Yhteistyön kunniaksi on tullut myyntiin Oris Big Crown X Cervo Volante -kellomallisto, joka tarjoillaan saksanhirvirannekkeen kera.

Voimakkaasti kasvavaa villiä saksanhirvikantaa säännöstellään tarpeellisesti ja laillisesti vuosittain 15 000 yksilön edestä, ja tämä tuottaa hirvenlihan lisäksi melkoisen määrän nahkaa. Cervo Volante on ystävysten Kadri Vunder ja Conny Thiel-Egenter vuonna 2017 perustuma yritys, jonka visiona on erityisesti saksanhirvien ylijäämänahan hyödyntäminen muun muassa kenkien ja laukkujen tuotannossa.

Ympäristötietoinen ja kestävää kehitystä edistävä Oris otti yhteyttä yrittäjiin, jotka innostuivat heti ajatuksesta. Tuloksena on nyt myyntiin tullut käsintehdyillä saksanhirven nahkarannekkeilla varustettu Big Crown X Cervo Volante-kellomallisto.

Oris Big Crown X Cervo Volante

Oris Big Crown Pointer Date -malliin perustuvan kellon tunnusmerkkinä on kellotaulun reunamilla sijaitseva päivämääräkehä, ja sitä osoittava erillinen päivämääräosoitin. Osoittimen kolmiomainen kärki on maalattu mallista riippuen joko punaisella, sinisellä, tai vihreällä.

Kellotaulun ilme on erittäin selkeä, ja suurten tuntimerkintöjen, sekä selvästi taustasta erottuvien osoittimien ansiosta, ajan lukeminen on nopeaa ja helppoa. Tunti- ja minuuttiosoittimissa, sekä tuntimerkintöjen kohdalla on reilut Super-LumiNova® täytteet, joten kellonaika on luettavissa selvästi myös pimeässä. Funktionaalisen tyylikkään kellotaulun väriksi on mallista riippuen tarjolla vihreä, sininen, tai harmaa.

Suosittelemme

Big Crown X Cervo Volante 754 7779 4067-Set
Big Crown X Cervo Volante vihreällä kellotaululla ja tammenruskealla nahkarannekkeella (754 7779 4067-Set)

Kellotaulua ympäröivä hammastettu kehä sopii tyylillisesti hyvin yhteen “ylisuuren” hammastetun nupin kanssa. Nupin suuri koko juontaa juurensa pilottikelloista, joita lentäjien piti aikoinaan pystyä säätämään myös hansikkaat kädessä. Suuri koko tekee nupista helppokäyttöisen.

Kupera safiirilasi antaa kellolle mukavasti vintage-henkeä, ja se on sisäpuolelta heijastesuojattu, minkä myös huomaa, kun kääntelee kelloa valossa. Vintage-henkeä lisää myös tämän kellon päätähtenä olevat saksanhirven nahasta käsityönä valmistetut rannekkeet, joka on väritykseltään mallista riippuen joko tummanruskea, tammenruskea, tai konjakki. Rannekkeessa on pikalukitus, joten sen vaihtaminen onnistuu ilman työkaluja.

Big Crown X Cervo Volante 754 7779 4065-Set
Big Crown X Cervo Volante sinisellä kellotaululla ja konjakin värisellä nahkarannekkeella 754 7779 4065-Set

Kellon takakannen safiirilasin läpi voi ihastella laadukkaasti viimeistellyn Oris 754 -koneiston osia ja käyntiä, sekä Oris-kelloille tunnusomaista osittain punaisella maalattua vetopainoa, jonka tehtävänä on siirtää liike-energia koneiston jouseen varastoitavaksi käyntivaraksi. Kellon käyntivara on täyteen viritettynä 38 tuntia, eli puolitoista vuorokautta.

Takakannen safiirilasin läpi voi ihastella Oris 754 -koneiston käyntiä. Kuva: Oris

Pirteän vihreän ja sinisen kellotaulun värien lisäksi saatavilla on huomaamattomampi harmaa, jossa on tummanruskea nahkaranneke. Kello sopii tyylinsä ja 38-millimetrin koon puolesta erinomaisesti niin pukukelloksi kuin jokapäiväiseen arkikäyttöönkin.

Big Crown X Cervo Volante 754 7779 4063-Set
Big Crown X Cervo Volante harmaalla kellotaululla ja tummanruskealla nahkarannekkeella 754 7779 4063-Set

Kellon mukana tulee niin ikään saksanhirven nahasta tehty säilytyspussi ja korttikansio, sekä mikrokuituinen puhdistusliina. Kellon hinta on 1850 euroa ja sitä on saatavilla Suomessa niukasti.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: Big Crown X Cervo Volante
 • Mallinumerot: 754 7779 4063-Set, 754 7779 4065-Set, 754 7779 4067-Set
 • Kellotaulun värivaihtoehdot: harmaa, sininen, ja vihreä
 • Koneisto: Oris 754
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 38 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 5 bar / 50 m
 • Ranneke: saksanhirven nahkaa, värit: tummanruskea, tammenruskea tai konjakki
 • Hinta: 1850 euroa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat