Onko tässä todellinen Apple-auto – Steve Jobsin entinen BMW Z8 tulee myyntiin joulukuussa

Applen perustajiin kuulunut Steve Jobs nousi melkoisen teknologiagurun maineeseen jo elinaikanaan, ja henkilökultti hänen ympärillään on vain kasvanut vuonna 2011 tapahtuneen Jobsin kuoleman jälkeen. Apple on viime vuosina panostanut myös autoalaan, ja Project Titaniksi nimetyn hankkeen seurauksena piti syntyä omppumerkin oma auto. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään monien ristiriitojen vuoksi, ja Apple on nyt tyytymässä mm. autonomisessa ajamisessa tarvittavan teknologian kehittämiseen.

Itsenäisestä ajamisesta ei ollut vielä tietoakaan, kun Steve Jobs hankki itselleen uuden lelun lokakuussa 2000. Jobs päätyi avomalliseen BMW:hen, joka on myöskin noussut jo melkoisen legendan asemaan. Kyseessä on tanskalaissyntyisen Henrik Fiskerin muotoilema retroroadster, eli Z8. Auton muotoiluun haettiin vaikutteita Elviksen menopelinäkin tunnetusta 1950-luvun 507:stä, mutta tekniikka edusti modernia linjaa. Z8:n pellin alla möyrysi nimittäin M5:stä lainattu 4,9-litrainen veekasi, joka tuotti mukavat 400 hevosvoimaa.

Z8:ia valmistettiin vain 5703 kappaletta, joista reilut 2500 laivattiin USA:han. Steve Jobs oli ollut pitkään saksalaisten autojen fani, joten BMW:hen päätyminen ei ollut mikään yllätys. Ulkoväriksi hän valitsi klassisen hopean, jolle musta nahkaverhoilu antoi kontrastia. Lisävarustelistalta ruksittiin kovan katon sekä katon telineen lisäksi Motorolan tekoa ollut autopuhelin. Ensimmäisen iPhonen tuloon oli vielä seitsemän vuotta, ja Jobs ei ollut kuulemma kovin innostunut autopuhelimestaan.

Suosittelemme

Steve Jobs vaihtoi normaalisti autojaan muutaman kuukauden välein eikä edes rekisteröinyt niitä nimiinsä, jotta hän olisi pysynyt tunnistamattomana liikenteessä. Z8 oli kuitenkin erikoistapaus, koska se rekisteröitiin miehen nimiin, ja lisäksi autoon hankittiin erikoiskilvet. Kalifornian laatoissa lukee JOBS Z8, mikä ei jättänyt omistajaa arvailujen varaan. Jobs myi Bemarinsa eteenpäin vuonna 2003, ja tämän jälkeen auto siirtyi vielä kolmannelle omistajalleen. Toinen omistaja osti BMW:n kuitenkin myöhemmin takaisin, ja hän on nyt laittanut 15 200 mailia ajetun auton myyntiin.

Z8:aa kauppaa RM Sotheby’s -huutokauppakamari, joka laittaa auton vasaran alle joulukuussa New Yorkissa. Hinnan odotetaan nousevan 300 000:n ja 400 000 dollarin välille, missä on melkoisesti Jobs-lisää. On mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle miehen maine kantaa tässä suhteessa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat