Onko tässä kaunein Ferrari-klassikko ikinä – punainen Daytona Spyder -73

Ferrari Daytona Spyder tuli suomalaisille tutuksi 80-luvun puolivälissä, kun se esiintyi legendaarisessa Miami Vice tv-sarjassa. Upea musta Spyder toimi sarjan päähenkilön, Sonny Crockettin (Don Johnson) menopelinä ja palveli siihen asti, kunnes huumelordi päätti testata autoon kevytsinkoa. Sen jälkeen auto vaihtui Ferrari Testarossaan, mutta se on jo toinen juttu.

Kuvissa näkyvä Rosso Bordeaux -punainen Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spyder 1973 on vuotta nuorempi, kuin Miami Vicen vastaava, ja se aiotaan huutokaupata arvostetussa RM Sothebyn huutokaupassa. Kyseinen auto on 85. kaiken kaikkiaan 121:stä valmistetusta 365 GTB/4 Daytona Spyderistä, joten kyseessä on harvinaisuus.

Auto on U.S.A. -malli ja sen mittarissa on vaivaiset 4156 mailia, eli 6688 kilometriä. Autoa on pidetty kuin kukkaa kämmenellä ja se on ollut viimeisimmän omistajansa hallussa lähes 25 vuotta. Sinä aikana tätä autoteollisuuden helmeä ei ole nähty julkisuudessa, mutta nyt jollakin onnekkaalla (ja varakkaalla) on mahdollisuus päästä jopa ajamaan sillä. Hinta tulee RM Sothebyn mukaan asettumaan 2,1 – 2,6 miljoonan euron väliin ja vaihdossa ei otetaan mitään.

Ferrari Daytona Spyder 1973 - Kuva: RM Sotheby's
Ferrari Daytona Spyder 1973 – Kuva: RM Sotheby’s
Ferrari Daytona Spyder 1973 - Kuva: RM Sotheby's
Ferrari Daytona Spyder 1973 – Kuva: RM Sotheby’s
Ferrari Daytona Spyder 1973 - Kuva: RM Sotheby's
Ferrari Daytona Spyder 1973 – Kuva: RM Sotheby’s
Ferrari Daytona Spyder 1973 - Kuva: RM Sotheby's
Ferrari Daytona Spyder 1973 – Kuva: RM Sotheby’s

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat