Onko tässä kahdeksannen sukupolven VW Golf – kiinalaiset salavalokuvat herättävät monia kysymyksiä

Kompaktiluokan kestosuosikkina jo kohta 45 vuoden ajan toiminut Volkswagen Golf on taas pian uudistumisvuorossa. Vuonna 2012 esitelty seitsemännen sukupolven Golf on ehtinyt jo elinkaarensa ehtoopuolelle, ja seuraajan tuotannon pitäisi alkaa ensi kesäkuussa. Auto esitellään suurelle yleisölle viimeistään syyskuisessa Frankfurtin autonäyttelyssä, ja myyntikin alkanee vielä syksyn mittaan.

VW-konserni onnistuu yleensä pitämään uutuutensa salassa aivan loppumetreille saakka, koska yleisillä teillä ajettavat testit tehdään vasta hieman ennen lanseerausta. Siihen asti protoja testataan suljetuilla alueilla, ja maantietestit hoidetaan eri autojen kuoriin verhotuilla testimuuleilla. Kahdeksannen sukupolven Golfkin on nähty jo yleisillä teillä, mutta auton muodot eivät vielä selvinneet. Uusi tekniikka oli nimittäin piilotettu nykyisen Golfin korin alle, ja ainoastaan tavallista pulleammat lokasuojat juorusivat uutuudesta.

Nyt nettiin putkahtivat ensimmäiset salavalokuvat, joiden väitetään esittävän uutta Golfia koko komeudessaan. Otokset ilmestyivät ensimmäiseksi kiinalaiselle autouutissivustolle, ja ne on kuulemma napattu Pekingissä sijaitsevan VW:n ja Audin tuotekehityskeskuksen parkkipaikalla. Kuvissa esiintyvä Golf on muuten naamioitu vielä mustavalkoisella teipillä, mutta yllättäen nokka ja perä on jätetty täysin paljaaksi. Tämä olisi todella erikoista vielä huippusalaisen uutuuden kohdalla, ja tarkempi tutkiminen paljastaa kuvista muitakin outouksia.

Golfin keula ja takapää vaikuttavat nimittäin vahvasti fotoshopatuilta, ja lisäksi kuvien terävyys vaihtelee vahvasti auton eri osien välillä. Mm. etuvalojen, maskin ja takavalojen linjat ovat niin lähellä saksalaisissa automedioissa nähtyjä uuden Golfin tietokoneretusointeja, että kuvien editoija on saanut todennäköisesti niistä inspiraationsa. Lisäksi auton sivulasit ja kyljen peruslinjat vaikuttavat lähes identtisiltä nykyisen Golfin kanssa.

Mikä auto kuvissa siis oikeasti on? Joko Pekingissä on todella onnistuttu bongaamaan vielä täysin naamioitu uuden Golfin proto, jolle tuntemattomaksi jäävä fotoshoppaaja on luonut etu- ja takapään linjat. Tällöin kahdeksannen sukupolven Golfissa olisi mm. samat lasit kuin nykyisessä mallissa, ja auto olisi vain kattava facelift Golf VI:n tavoin. Toinen vaihtoehto on se, että koko auto on fotoshopattu alusta loppuun.

Tämän puolesta puhuu myös se, että Golfin takana seisoo kaksi todella omituisen näköistä kirahvia. Emme ihan heti keksi, miksi VW:n Kiinan tuotekehityskeskuksen piha olisi koristeltu massiivisilla kirahveilla. Lisäksi VW vuosi viime viikolla julkisuuteen ensimmäisen kuvan uuden Golfin takavalosta, ja sen linjat ovat hieman erilaiset kuin näissä otoksissa. Nämä salavalokuvat vaikuttavat siis olevan varsin kiinalainen juttu, mutta Golfin kahdeksas sukupolvi nähtäneen pikapuoliin myös ensimmäisissä varmasti oikeissa salavalokuvissa.

LähdeCarscoops

Lue lisää