Onko tässä erikoisin matkailuauto? Jopa pieni Suzuki Samurai kulkee mukana!

Korona suorastaan räjäytti kotimaanmatkailun suosion, ja Suomessakin on nähty ties mistä navetan ylisiltä heräteltyjä matkailuautopyydyksiä. Tämä Amerikan ihmemaasta löytyvä laitos taitaa silti viedä voiton erikoisuudessaan.

Facebookin Marketplace on oikea nettimyynnin villi länsi, eikä sitä selaillessa voi koskaan tietää mikä ihmetyksen aihe seuraavaksi hyppää eteen. Kalifornian Fontanasta käsin kaupitellaankin nyt melkoisen erikoista asuntoautokokonaisuutta, joka saa paatuneimmankin ajoneuvoharrastajan hieraisemaan silmiään.


Kyseessä on alunperin ollut vuosimallin 1996 International 9200 rekannuppi, johon on yhdistetty vuoden 2004 Arctic Fox matkailuperävaunu. Aivan kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi, niin nupin ja matkailuvaunuosan välikköön on mahdutettu tila piskuiselle vuosimallin 1998 Suzuki Samuraille, jolla on kiva hoitaa asioinnit rekan jo löydettyä matkailualueelle.


Matkailuauton ulkopuoli on jo hieman haalistuneen näköinen, eivätkä ysärihenkiset grafiikat varsinaisesti paranna kokonaisuutta. Kokonaisuus vaikuttaa silti käyttökelpoiselta, ja Suzukikin on sävytetty kokonaisuuteen sopivaksi, sekä saanut eteensä myös tukevannäköisen metallipuskurin. Samurai on niin lyhyt, että auto mahtuu hyvin poikittain sille varta vasten rakennetulle tasanteelle.


Vilkaisu matkailuauton sisätiloihin paljastaa, että sieltä löytyy kaikki mukavuudet pitempääkin reissua varten. Varusteisiin kuuluuvat suurehko penkkiryhmä pöytineen, tilava nukkumasoppi, pieni pesuhuone vessanpönttöineen, mikroaaltouunilla varustettu keittiö, uuni, liesi ja kaksoisallas. Kokonaisuuden kruunaa iso jääkaappi, sekä äänentoistojärjestelmä, josta voi valita vaikkapa takavuosien rekkamiesten suosiman Take Me Home, Country Roads -kappaleen esittäjänään tietenkin countrylegenda John Denver.


Myyjän mukaan mukavuuksia pyörittää autossa oma propaanilla toimiva generaattori. Internationalilla on allaan noin 620 000 mailia, eli yli miljoona nieltyä kilometriä. Vaikka määrä kuulostaa hurjalta, niin myyjän mukaan autolla ei ole toistaiseksi ollut isoja mekaanisia ongelmia. Auton saisi omakseen melko edulliselta kuulostavalla 26 995 dollarin käteisnipulla, ja hintaan kuuluu tietenkin myös sympaattinen Samurai.

LähdeCarscoops

Lue lisää