Onko tämä vuoden 1914 T-Ford maailman vanhin matkailuauto?

Nykyään on trendikästä tuunata matkailuauto, ja matkustaa ympäri maailmaa someen kuvia lähetellen. Konsepti on kuitenkin vanhempi kuin moni uskookaan.

Paimentolaiset asuivat hevosvetoisissa vankkureissaan satoja, ellei tuhansia vuosia ennen kuin varakas Bentallin perhe Iso-Britanniassa tilasi itselleen kuvien vuosimallin 1914 Ford T-mallin. Amerikkalainen Pierce Arrow oli saanut aikaisemmin valmiiksi Touring Landau -nimisen auton, jossa pystyi nukkumaan, joskin kunnollisesta matkailuautosta se ei käynyt. T-mallin matkustamiseen tarkoitettua autoa pidetäänkin kenties maailman ensimmäisenä polttomoottorikäyttöisenä matkailuautona.

Auto pohjautuu Fordin T-mallin pidennetylle alustalle, johon on tehnyt Dunton of Reading -niminen taho matkailuun soveltuvan korin. Auto vaihtoi omistajaa ensimmäisen kerran 20-luvulla, ja auto vaipui tämän jälkeen unholaan, kunnes se entisöitiin ammattimaisesti takaisin loistoonsa 70-luvulla.

Suosittelemme

Kuljettaja ja matkustaja pääsevät jakamaan edessä olevan nahkasohvan, joka voidaan halutessa kääntää 180-astetta kohti oleskelutiloja. Itse matkailutilasta löytyy neljä vuodepaikkaa, sekä paikoilleen kiinnitettyjä huonekaluja, jotka näyttävät kaikki kuin ne olisi kaivettu jonkun muorivainaan ullakolta autoon.

Auto on aidosti tehty liikkuvaksi kodiksi, sillä ovestakin löytyy postiluukku! Kylpyhuonetilat koostuvat mistä tahansa lähellä virtaavasta joesta, ja heti kättelyssä saa unohtaa taulutelevisiot, USB-liitännät, generaattorit, mikroaaltouunit, jääkaapit ja kaikki muut modernit mukavuudet. Autosta löytyy kuitenkin puilla lämpiävä liesi, jota voidaan käyttää niin ruoan laittoon kuin lämmitykseenkin.

Jos tällä autolla on aikanaan halunnut lähteä kiertämään maailmaa, niin se on ollut täysin mahdollista. Kiirettä ei ole tosin saanut pitää, sillä auton huippunopeus on oletettavasti jäänyt alle 50 km/t. Auto on kuitenkin varsin mielenkiintoinen säilymäihme, ja se antaa osviittaa millaista varakkaan matkustelevan perheen elämä on voinut olla yli 100 vuotta sitten. Jos nykyään joku uskaltaisi lähteä moisella kiertämään maailmaa, niin nämä somepostaukset erottuisivat varmasti massasta positiivisesti.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat