Omena on pudonnut kauas puusta – 1950-luvun Corvetten kiinalaiskopiosta tulee myös neliovinen hybridi

Vuosikerran 1958 Chevrolet Corvette on yksi halutuimpia versioita Vetten ensimmäisestä sukupolvesta, mikä on huomattu Kiinassakin. Paikallinen Songsan Motors esitteli viime vuonna 63 vuoden takaisesta Corvettesta inspiraationsa ammentaneen retrotulkinnan, ja nyt samalta pohjalta on tulossa vielä neliovinen versio.

Viime vuonna lanseerattu SS Dolphin on kyllä kaksiovinen ja avomallinen alkuperäisen Vetten tavoin, mutta varsinkin keulan mittasuhteet ovat lähes koomiset pinnan alla piilevän etuvetotekniikan myötä. Vuoden 2020 Pekingin autonäyttelyssä ensi-iltansa saanut SS Dolphin perustuu teknisesti BYD Qin Pro -nimiseen sedaniin, ja auton tuotannostakin vastaa samainen BYD. Nettiin nyt putkahtaneiden patenttikuvien perusteella tulossa on perinnetietoisten kauhuksi vielä neliovinen versio samasta aiheesta.

Mustavalkoisten piirroskuvien mukaan myös neliovisessa mallissa hyödynnetään samaa muotoiluteemaa mahdollisimman pitkälle. Akselivälikin vaikuttaa identtiseltä, mutta ohjaamoa on siirretty lähemmäs etuakselia ja luonnollisesti myös etuovia on lyhennetty pienten takaovien mahduttamiseksi kylkilinjaan. Nokan ja perän muodotkin seuraavat tiiviisti avomallisen SS Dolphinin jalanjäljillä, eli kyseessä on lähes röyhkeä kopio klassisesta Corvettesta. Ainakin patenttikuvissa kromi on kuitenkin saanut väistyä mustan pinnan tieltä modernimman vaikutelman luomiseksi.

Autoa yläpuolelta esittävä kuva paljastaa puolestaan erikoiset saumat keskellä kattoa. Niistä voisi päätellä, että nelioviseen Corvette-kopioon tulee irrotettavat kattopalat, jolloin autosta saisi neliovisen ja nelipaikkaisen targan käden käänteessä. Tästä saataisiin luotua aasinsilta myös Vetten historiaan, vaikka ensimmäinen targa-kattoinen Corvette olikin vasta vuonna 1968 debytoinut C3.

Suosittelemme

Neliovisen mallin tekniikka lienee identtistä kaksiovisen SS Dolphinin kanssa. Voimanlähteenä palvelee siis 1,5-litraisen bensaturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä, joka saa virtansa 16 kWh:n akkupaketista. Avokattoiselle SS Dolphinille luvataan parhaimmillaan noin 100 kilometrin sähköinen toimintasäde, joten myös neliovisen mallin lukeman pitäisi olla samaa luokkaa. Puritaaneja hybriditekniikalla varustettu etuvetoinen ja neliovinen Corvette-klooni ei varmasti ilahduta, ja samat tunnelmat taitavat olla myös GM:n pääkonttorissa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat