Oletko koskaan kuullut urheiluautosta nimeltä Bricklin – nyt sellainen olisi myynnissä

Maailma on täynnä toinen toistaan maineikkaampia urheiluautoja, mutta kanadalainen Bricklin ei valitettavasti kuulu niiden joukkoon. Merkki sai nimensä autoalan pioneeri Malcolm Brickliniltä, joka toi mm. Subarun USA:n markkinoille. Tämä ei kuitenkaan riittänyt toimeliaalle miehelle, vaan hänen piti luoda myös omaa nimeänsä kantava automerkki.

Bricklinin luomuksen mallinimeksi annettiin SV-1, ja auton kantavana teemana oli turvallisuus. Erikoinen sportti tuli Pohjois-Amerikan markkinoille mallivuodeksi 1974, ja auton turvavarusteisiin kuuluivat mm. koriin integroitu turvakehikko, 8 km/h:n törmäysnopeuden kestävät puskurit ja sivuttaisilta iskuilta suojaavat putket.

Urheiluautojen ostajat olivat kuitenkin kiinnostuneita muista ominaisuuksista, ja niinpä Bricklinin myyntiluvut jäivät varsin pieniksi. Auto oli myös melkoisen painava kaikkien turvavarusteiden myötä, ja ylipainoisen sportin tuotanto loppui jo vuonna 1975. Bricklinin SV1-malleja on nykyään jäljellä alle 420 kappaletta, ja yksi niistä on nyt myynnissä eBayssa.

Se saattaa olla kaikkein virheettömin lajissaan, koska auton matkamittarissa on lähes olematon 2896 kilometrin lukema. Brickliniä on kuulemma säilytetty ilmastoidussa tallissa uudesta lähtien, ja se on täysin alkuperäisessä kunnossa renkaita myöten. Pellin alla murisee Fordin 5,7-litrainen Windsor-veekasi, josta irtoaa noin 220 heppaa. Ne välitetään takapyörille automaattilaatikon kautta, kuten kaikissa mallivuoden 1975 Bricklineissä.

Suosittelemme

Auton ehkä mieliinpainuvin piirre ovat sen ovet, jotka aukeavat ylöspäin legendaarisen lokinsiipimersun malliin. Penkit ovat ajan hengen mukaista ruskeaa nahkaa, ja ruskean eri sävyt dominoivat muutakin sisustaa. Kojelaudan designia voi luonnehtia kauniisti sanottuna tarkoituksenmukaiseksi, ja sama koskee myös Bricklinin korimuotoilua. Vähän ajetusta harvinaisuudesta pyydetään vajaat 43 000 dollaria, kun Bricklinit ovat yleensä vaihtaneet omistajaa noin 20 000 taalalla. Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin sen verran virheettömästä yksilöstä, että vastaavaan ei törmää aivan heti.

Lue lisää