Oletko aina haaveillut Elviksen vanhasta limusiinista – nyt sellainen olisi tarjolla

Elvis Presley tunnettiin musiikkinsa lisäksi myös autoistaan. Rock’n’rollin kuningas nousi kuuluisuuteen 1950-luvun puolessavälissä, jolloin hän hankki myös ensimmäisen Cadillacinsa. Se tuhoutui valitettavasti tulipalossa vain muutaman kuukauden jälkeen, joten Elvis osti uuden Cadillacin. Tämän auton hän lahjoitti äidilleen Gladysille, jolla ei ollut edes ajokorttia.

Elvis ehti hankkia vuonna 1977 tapahtuneeseen kuolemaansa mennessä yli 100 autoa, joista osa on näytteillä Memphisin Gracelandissä sijaitsevassa omassa automuseossa. Jopa Elviksestä napattu viimeinen kuva otettiin auton ratissa. Siinä hän on ajamassa kotiin hammaslääkärin luota vuoden 1973 Stutz Blackhawk III:lla.

Kaikki Elviksen vanhat autot eivät kuitenkaan kimaltele huippukuntoisina Gracelandin museossa. Nettiin putkahti nyt vuoden 1967 Lincoln Continental -limusiini, joka kaipaisi ainakin perusteellisen puhdistuksen ja varmasti myös enemmän tai vähemmän kattavan entisöinnin. Auto menee vasaran alle Mecum Auctionsin järjestämässä huutokaupassa Kalifornian Montereyssä ensi viikolla, jolloin Elvis-fanit pääsevät kilvoittelemaan kuninkaan vanhasta Lincolnista.

Autolla on mielenkiintoinen historia, koska Elvis sai limusiinin häälahjana laulajan managerina toimineelta ”Eversti” Tom Parkerilta vuonna 1967, kun Elvis meni naimisiin Priscilla Beaulieun kanssa. Pariskunnalla oli kakkoskoti Los Angelesissa, jossa Lincolnista tuli nopeasti Lisa Marie -tyttärellä täydentyneen perheen suosikkikulkupeli. Continentalilla oli kuulemma sen verran tärkeä asema Presleyn perheen arjessa, että Elviksen lähimmistä ystävistä koostunut ”Memphisin mafia” kutsui sitä Elvis Presleyn perheautoksi.

Suosittelemme

Lincolnissa on edelleen kiinni Tennesseen kilvet, joissa lukee kirkuvan punaisilla kirjaimilla ”1-ELVIS”. Auton mukana tulee myös alkuperäinen rekisteriote, jossa omistajaksi on merkitty E.A. Presley. Elviksen kuoleman jälkeen Continental päätyi 1980-luvun alussa James Petrozzini -nimiselle chicagolaiselle liikemiehelle. Hän yllätti usein asiakkaansa poimimalla heidät lentokentältä Elviksen vanhalla limusiinilla, ja välillä Petrozzini haki myös poikansa koulusta Lincolnilla.

Vähitellen Continental alkoi kuitenkin rapistua, ja auto jäi osaksi Petrozzinin omaa autokokoelmaa miehen kuoltua vuonna 2014. Elviksen vanhoja autoja on kaupattu huutokaupoissa ennenkin. Vuoden 1971 Mersu myytiin pari vuotta sitten hieman yli 100 000 dollarilla, ja kahdella makuuhuoneella varustettu matkailuauto siirtyi puolestaan uudelle omistajalle 55 000 taalalla.

Ensi viikolla järjestettävässä Mecumin huutokaupassa on toinenkin kuuluisa auto tarjolla. Se on Ferrari 250 GT -replika, jolla Matthew Broderick ajoi Vaihdetaan vapaalle, Ferris -elokuvassa. Ferrari-kopiosta odotetaan vähintään 300 000 dollaria, mutta Elviksen Lincolnin myyntihinta jää nähtäväksi.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat