Oho – Volvolta on tulossa 600-heppaisia Polestar-hybridimalleja!

Kiinalaiskonserni Geelyn omistuksessa nykyään olevalla Volvolla on kova vauhti päällä. Autojen muotoilu laitettiin täysin uusiksi saksalaisen Thomas Ingenlathin alaisuudessa, ja tulokset puhuvat puolestaan. Viimeisimmät Volvot edustavat hienosti skandinaavista puhdaslinjaisuutta, mutta ovat silti varsin näyttäviä ilmestyksiä.

Iso S90-sedan ja auton V90-farkkuversio kuuluvat näihin uusiin malleihin, jotka ovat muokanneet mielikuvia ruotsalaismerkistä täysin uuteen suuntaan. Volvo panostaa myös tehoversioihin, ja se hankki äskettäin kokonaan omistukseensa tehtaan hovivirittäjänä toimineen Polestarin. Ruotsalaiset ovat kuitenkin tehneet päätöksen olla käyttämättä neloskoneita suurempia polttomoottoreita, joten strategia on varsin erilainen Mercedes-AMG:hen ja kumppaneihin verrattuna.

Volvo panostaa sen sijaan hybrideihin, ja tällä hetkellä kaksilitraisen turbonelosen ja sähkömoottorin yhdistelmästä saadaan parhaimmillaan hitusen yli 400 heppaa. Tehot ovat kuitenkin huimassa kasvussa, mikäli amerikkalaista Motor Trendiä on uskominen. Lehti julkaisi nimittäin Volvon tuotekehityspomo Peter Mertensin lausunnon, jonka mukaan sekä S90:stä että V90:stä on suunnitteilla Polestar-tehoversio.

Tästä on kuultu huhuja aiemminkin, mutta autojen teholukema on sen sijaan todellinen uutispommi. Mertens kertoi, että hybridivoimanlähteestä voitaisiin ottaa tehomalleissa ulos jopa 600 hevosvoimaa. Kaksilitraisesta turbonelosesta saataisiin irrotettua mekaanisen ahtimen ja kahden sähköavusteisen turbon avulla lähes 450 heppaa, kun taas takapyörille voimaa välittävästä sähkömoottorista pitäisi irrota noin 150 kaakkia.

T8-mallien sähkömoottori tuottaa tällä hetkellä alle 90 hevosvoimaa, eli se pitäisi korvata Polestar-versioissa tehokkaammalla sähkövoimanlähteellä. 600 hepan kokonaisteho tarkoittaisi siis sitä, että Volvo lähtisi kilpailemaan täysillä Audin RS-mallien, M-Bemareiden ja AMG-Mersujen kanssa. Saksalaiskilpailijat luottavat tässä teholuokassa vielä perinteisempään ahdettuun veekasivoimaan, joten Volvon lähestymistapa edustaa varsin tuoretta ajattelua. Sähkömoottorin käyttäminen pienentää myös päästöjä niin paljon, että Polestar-Volvojen autovero olisi Suomen kaltaisissa maissa paljon pienempi kuin vanhan koulukunnan tehotykeillä.

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat