Nyt on työkalussa tehoa – jenkkidiileriltä saa 750-heppaisen pick-up-Fordin kolmen vuoden takuulla

Amerikkalaiset ovat tunnetusti pick-up-hullua kansaa, ja kaikilta suurilta jenkkivalmistajilta löytyy niin täysikokoisia kuin hieman pienempiäkin avolavoja. Myyntitilastoissa yksi auto on ollut kuitenkin ylitse muiden jo vuosikymmenten ajan. Fordin F-150 on pitänyt nimittäin hallussaan USA:n myydyimmän auton titteliä jo yli 35 vuoden ajan.

Vaikka pick-upit edustavat hyvin perinteistä autoluokkaa, nykyisestä F-150:stä löytyy suorastaan innovatiivisia ratkaisuja kilpailijoihin verrattuna. Autossa käytetään nimittäin alumiinikoria, ja pellin alle saa perinneveekasin lisäksi myös pienempiä turboahdettuja myllyjä. Malliston tehokkaimman version pellin alla piileekin tuplaturbotettu 3,5-litrainen V6, missä riittää sulattelemista monelle punaniskalle.

Onneksi tarjolla on myös muita ratkaisuja. Tennesseessä toimiva Ford-kauppa on nyt kehittänyt F-150 Outlaw WJ750:ksi nimetyn luomuksen, jonka nimestä voi jo päätellä lava-auton teholukeman. Nashvillessä toimivan Wyatt Johnson Ford -diilerin rakentamassa pick-upissa on nimittäin komeat 750 hevosvoimaa Whipplen 2,9-litraisen mekaanisen ahtimen ansiosta.

Se on pultattu Fordin viisilitraisen veekasin päälle, ja soundeista vastaa Borlan käsialaa oleva putkisto. Lisäksi autoon on asennettu isommilla bensansuuttimilla varustettu läppärunko, kylmää ilmaa koneelle ohjaava intake ja virittäjälegenda Shelbyn valikoimasta poimittu konepelti.

Suosittelemme

Ajettavuutta on yritetty kohentaa taka-akselin muutoksilla, ja jarrusatulat ovat kisahenkisen punaiset. Ulkonäkö kruunataan peräti 22-tuumaisilla vanteilla, jotka ovat Verden valmistamat. Renkaat ovat massiivista 305/40-kokoa Fordin joka nurkassa. Sisätilat ovat puolestaan pitkälti tehtaan XLT-vakioasussa, mutta sisustaankin on tuotu hieman Shelby-henkeä esimerkiksi punaisten tehosteiden avulla.

Kaikkein parasta tässä pick-upissa on kuitenkin sen takuu. Autoon tarjotaan nimittäin virityksistä huolimatta tavallinen kolmen vuoden tai 36 000 mailin takuu, joten 750 hevosvoimaa voi hyödyntää huoletta ainakin muutaman vuoden ajan. Kuvissa näkyvä yksilö on kuulemma löytänyt jo uuden kodin, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Wyatt Johnson Ford rakentaa nimittäin mielellään lisää muskeli-pick-upeja, joista peritään pyöreät 75 000 dollaria.

LähdeCarscoops

Lue lisää