Nyt on Skodassa riittävästi potkua – 560-heppaiseksi viritetty Superb jättää BMW M5:n taakseen

Skoda Superb tunnetaan mukavana sedanina, joka tarjoaa varsin kohtuulliseen hintaan esimerkiksi edustusluokan takajalkatilat. Superbin mallistosta löytyy eri varustetasoja urheiluhenkisestä Sportlinesta ylelliseen Laurin & Klementiin, mutta RS-sporttiversiota autosta ei ole kuitenkaan kehitetty. Malliston huipulla keikkuu silti 280-heppaisella turbonelosella ryyditetty neliveto-Superb, joka tarjoaa huomaamattomassa ulkokuoressa hyvinkin ripeän suorituskyvyn. Auto kiihtyy nimittäin nollasta sataan vain 5,8 sekunnissa, ja huippunopeuskin kirjataan 250 km/h:n lukemaan.

Tämä ei kuitenkaan riitä kaikille Superb-kuskeille. LivingLifeFast-nimiselle YouTube-kanavalle putkahti nyt brittiläisen Michaelin omistama nykykorimallin Superb, joka on ulkoisesti varsin harmiton ilmestys. Tottumattoman silmään auto näyttää hyvinkin tavalliselta harmaalta Skodalta, mutta kevyet vanteet ja ulkokuoren muutamat mustat koristeosat antavat jo vihjeitä siitä, että tekniikallekin on saatettu tehdä jotakin. Hämäyksen vuoksi Laurin & Klement -varustetasoa edustavaan Superbiin on vielä lätkitty Sportlinen ja Greenlinen merkkejä sekaisin.

Skodaa kuljettava Michael omistaa myös Abarth 595 -taskuraketin, ja hän halusi tehdä Superbistaankin tavallista nopeamman. Nelipyttyiseen 2.0 TSI -bensaturboon asennettiin ensin stage 1 – ja stage 2 -tasoja edustavat virityssarjat, mutta potkua ei kuitenkaan irronnut tarpeeksi. Niinpä Michael päätti vaihtaa autoon upouuden turbonelosen, joka rakennettiin Audi S3:n konetta vastaavaksi. Sama mylly löytyy myös esimerkiksi VW Golf R:n nokalta, ja se luovuttaa parhaimmillaan 310 hevosvoimaa tehtaan jäljiltä. Michaelin auton moottori on kuitenkin saanut vielä mm. isomman turbon ja räätälintyönä tehdyn veden sekä metanolin ruiskutussarjan.

Suosittelemme

Teholukema on tämän myötä tuplaantunut alkuperäisestä, eli voimaa on nyt hulppeat 560 heppaa. Jarrutkin on päivitetty vastaamaan kasvaneita voimavaroja, ja myös alusta on laitettu uusiksi. DSG-vaihteisto on sen sijaan edelleen vakio, mutta kytkimiä on vahvistettu APR:n sarjalla. Pakoputkisto on tilattu räätälintyönä firmalta, joka rakentaa tavallisesti Aston Martinien putkistoja. Hiilikuituisilla päillä varustettu systeemi ei tullut ihan halvaksi, koska se maksoi noin 3000 puntaa.

Sisusta tarjoaa jo vakiona Laurin & Klement -tason luksusta, joten autoon on jälkiasennettu ainoastaan toisesta VAG-tuotteesta lainattu alcantara-nahkainen ja alareunastaan litistetty ratti. Keskikonsolia koristaa puolestaan huumoriosastoa edustava TDI Sport Edition -merkki. Skodan omistaja Michael kertoo, että Superb on yhtä nopea kuin viimeisin BMW M5. Väitteiden tueksi auton suorituskyky mitattiin dataloggerilla, joka kertoi kiihtyvyydeksi 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) vain 2,9 sekuntia.

Uuden M5:n perusversio suoriutuu tästä 3,2 sekunnissa, ja tehokkaammalla Competitionillakin kestää samassa hommassa 3,1 sekuntia. Suorituskykylupaukset tuli siis lunastettua, ja nyt joku muukin voi päästä nauttimaan viritetyn neliveto-Superbin potkusta. Auto on nimittäin myynnissä noin 35 000 punnan hintaan.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat