Nyt on Rolls Roycessa potkua – Jon Olssonin uusimmasta tykistä irtoaa 810 heppaa

Ruotsalainen alppitähti Jon Olsson tunnetaan mäenlaskun lisäksi myös nopeista autoista, jotka poikkeavat massasta melkoisesti. Olsson ei tyydy koskaan tehokkaaseenkaan perusmalliin, vaan näköä ja tehoa on saatava lisää!

Olssonin tallissa on nähty ennenkin huimia autoja, sillä alppitähdellä on ollut ajossa mm. Lamborghini Huracan, Murcielago ja Gallardo, sekä Audi R8, RS6 ja RS6 DTM. Valikoima ei toki jää tähän, mutta keskitytään tällä kertaa Rolssiin.

Olsson esittelee videolla autotallinsa uusimman tulokkaan, Rolls Royce Wraith -luksusauton, vai pitäisikö sanoa superauton. Rolssin 6,6 litraisesta V12 pannusta on puristettu ulos kunnioitettavat 810 hevosvoimaa, mikä on lähes 200 heppaa lähtötasoa enemmän. Toki pienemmistäkin myllyistä on kutiteltu enemmän hevosvoimia, mutta kuten Olsson itsekin toteaa, hevosvoimia on enemmän kuin tarpeeksi tälle autolle.

Wraithia on myös tuunattu ulkoisesti ja se näyttääkin enemmän Dakar-rallin ralliohjukselta, kuin luksusautolta. Katolta löytyy massiivinen lisävalopatteristö, jota tukee kaksi jäähdyttimen säleikköön upotettua lisävaloa – valoa riittää siis myös syksyn pimeinä iltoina. Alle on vaihdettu Forgiatton 24-tuumaiset vanteet, jotka saavat jo valmiiksi ison Rolssin näyttämään todella miehekkäältä.

Onko tässä jotain järkeä? Ei ole, eikä tarvitsekaan olla, sillä Olsson tekee tätä huvin vuoksi ja rakkaudesta autoihin sekä niiden tuunaamiseen hulvattoman näköisiksi ja tehoisiksi.

Lue lisää