Nyt on kunnon löytö – neljän miljoonan dollarin autot pölyttyivät tallissa reilut 25 vuotta

Latolöytöjen kulta-aika voi olla jo ohi, mutta julkisuuteen putkahtaa edelleen hämmästyttäviä säilymisihmeitä tallien ja varastojen periltä. Harrasteautoihin ja klassikoihin erikoistuneella amerikkalaisella Hagerty-vakuutusyhtiöllä on niitä varten jopa oma YouTube-sarjansa, joka on nimetty The Barn Find Hunteriksi. Sarjan jaksossa käytiin nyt Pohjois-Carolinassa sijaitsevassa tallissa, jonka sisältö veti kaiken nähneet klassikkospesialistitkin hiljaisiksi.

Tallissa majaileva kalusto kuuluu fanaattiselle autoharrastajalle, joka aloitti kokoelmansa kartuttamisen 1980-luvun alussa. Ensimmäinen hankinta oli vajaat parikymmentä vuotta vanha Ferrari, joka oli jo silloin ultraharvinainen. Jossakin kohtaa harrastaja värväsi autojensa ylläpitoa varten jopa oman mekaanikon, joka kuitenkin menehtyi vuonna 1991. Tuolloin kokoelma siirrettiin vasta rakennettuun talliin, jossa se on lojunut liikkumattomana näihin päiviin saakka.

Nyt talli ja sen lähellä sijaitsevat rakennukset ovat kuitenkin saaneet purkutuomion, ja autot pitää siirtää uuteen paikkaan vain parissa viikossa. Hagerty kävi paikalla siis aivan viime hetkillä dokumentoimassa hämähäkinseittien ja heinäsirkkojen valtaaman pysähtyneisyyden tilan.

Aiemmin mainittu Ferrari on vuoden 1967 275 GTB, jonka tyylikäs hopea ulkoväri saa kontrastia sinisestä nahkasisustasta. Mittarissa on vain 13 000 mailin lukema, ja kori on alumiinia, joten kyse on lähes ainutlaatuisesta yksilöstä. Samaa voidaan sanoa Maranellon orin vieressä lepäävästä punaisesta Cobrasta, jonka alustanumerossa komeilevat maagiset CSX-kirjaimet. Ne tarkoittavat sitä, että kyseessä on yksi vain noin sadasta 427-Cobrasta, joiden pellin alle survottiin 428-kuutiotuumainen isolohko.

Suosittelemme

Mustalla sisustalla ja puuratilla varustettu auto on ulkoapäin suorastaan hillityn tyylikäs, koska monessa muussa Cobrassa nähdyt sivuputket, turvakaari, konepellin skuuppi ja raidat loistavat poissaolollaan. Muskeliavon alla on Peter Brockin suunnittelemat ”Sunburst”-vanteet, ja renkaat ovat ilmeisesti alkuperäiset Goodyear Wingfootit. Cobran mittarissa on vaivaiset 19 001 mailia, joten kyse on saman kaliiberin löydöstä Ferrarin kanssa.

Muutkin tallin autot ovat hyvin vähän ajettuja. Joukkoon kuuluu propaanilla käyvä Morgan Plus 8 vuodelta 1978, jonka matkamittarissa on ainoastaan 3000 mailia. Toinen brittiroadster on vuoden 1976 Triumph TR-6, jonka kokoelman omistaja hankki jo uutena. Silläkin on ajettu vain 9000 mailia. Yhdessä nurkassa majailee vielä joka nurkasta raapiva E30-korinen Bemari, eli 325ix kultaiselta 1980-luvulta. Autojen yhteisarvo on noin neljä miljoonaa dollaria, joten toivottavasti ne löytävät uuden sijoituspaikan tai pääsevät taas tien päälle yli neljännesvuosisadan seisotuksen jälkeen.

LähdeHagerty

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat