Nyt olisi kunnon Ässämersu tarjolla – 6,5 metrin pituisesta Pullmanista pyydetään vajaat 700 000 euroa

W222-korikoodilla tunnetusta nykyisestä Ässämersusta on tarjolla melkoinen korimallien kavalkadi. Tavallisen sedanin ja pitkäakselivälisen version lisäksi autoa saa pitkien perinteiden velvoittamana coupéna, ja edustusluokan Mersua myydään myös avomallina lähes 45 vuoden tauon jälkeen. Nämä muodostavat Mercedes-Benzin merkin alla myytävän malliston, ja lisäksi superluksusbrändi Mercedes-Maybachin tarjontaan kuuluu kaksi pidennettyä Ässää.

Niistä ensimmäinen ja huomattavasti yleisempi on noin 5,4 metrin pituinen versio, joka tarjoaa takapenkkiläisille jo lähes kuninkaalliset oltavat. Tätä mallia saa S 500:na ja S 600:na, eli pellin alla murisee joko tupla-ahdettu kasi tai V12. Edes ”perustason” Maybach ei kuitenkaan riitä kaikille, ja niinpä autosta on kehitetty vieläkin ylellisempi Pullman. Sen pituus on venytetty peräti 6,5 metriin, ja korin korkeuskin on tavallisia Ässiä suurempi. Pullman-mallinimi on kaivettu Mersun limusiinien pitkästä historiasta, ja koritöistä vastaa Mercedeksiä pitkään yksilöinyt Brabus.

Lähinnä diktaattoreille ja valtionpäämiehille suunnattu auto on niin kallis ja kookas, että Pullmanin myynti on jäänyt mikroskooppisiin lukemiin. Niinpä käytettyjen autojen markkinoillakaan ei ole niitä liiemmin näkynyt, mutta nyt hollantilaisen autoliikkeen myyntilistoille ilmestyi tällainen yksilö. Tämä Mercedes-Maybach S 600 Pullman on kaupan omien sanojen mukaan yksi vain kuudesta valmistetusta, ja massiivisen limusiinin kulusta vastaa 530 hevosvoiman tehon ja järkälemäisen 830 newtonin maksimiväännön tuottava tuplaturbo-V12.

Suosittelemme

Pullman kiihtyy näillä voimavaroilla 6,5 sekunnissa nollasta sataan, mikä ei ole huono suoritus yli kolmen tonnin painoiselle autolle. Massa selittyy muhkeiden ulkomittojen lisäksi varustelulla, joka ei juuri jätä toiveille sijaa. Hollannissa kaupan olevaan yksilöön on kuulemma ruksittu kaikki mahdolliset herkut, ja kermanvalkoista sekä mustaa nahkaa yhdistelevä sisustakin on varsin maukkaan näköinen. Takapenkkiläiset voivat halutessaan nauttia siitä täydellisessä yksityisyydessä suljettavien ikkunaverhojen ansiosta.

Pullmanilla matkustaminen ei ole kuitenkaan halpaa hupia, koska käytetystä autostakin pyydetään lähes 700 000 euroa ilman veroja. Käytännössä tämä yksilö on kuitenkin tehdasuusi, koska se on tämän vuoden mallia ja mittarissa on vain 400 kilometrin lukema. Tällaiselle Ässälle ei liene kovin paljon potentiaalisia asiakkaita, mutta eipä tarjontaakaan ole paljon. Hollannissa kaupan oleva Pullman on ilmeisesti ainoa tällä hetkellä myynnissä oleva, joten ainoa vaihtoehto on vastaavan uuden tilaaminen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat