Nyt löytyi erikoinen dumppauspaikka – walesilainen kaivos kätkee sisälleen satoja 1960- ja 1970-lukujen autoja

Urbaani löytöretkeily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Hylätyistä paikoista ja rakennuksista voi löytyä vaikka mitä, kuten seuraava esimerkki osoittaa. Richard’s Reality -nimistä videoblogia pitävä vloggaaja päätti ottaa kohteekseen Walesin länsirannikolla sijaitsevan liuskekivikaivoksen, joka tunnetaan The Cavern of the Lost Souls -nimellä. Kaivos on ollut käyttämättömänä jo iät ja ajat, joten urbaania löytöretkeilyä harrastava Richard laskeutui sinne nähdäkseen kaivoksen salaisuudet.

Varsin pian kävi ilmi, että paikalliset asukkaat ovat keksineet hylätylle kaivokselle muuta käyttöä jo vuosikymmeniä sitten. Rakennelman katossa on nimittäin juuri sopivan kokoinen aukko, jonka kautta maan alle on ollut mahdollista dumpata kaikkea mahdollista roinaa televisioista jääkaappeihin. Ne eivät ole kuitenkaan mitään siihen verrattuna, mitä muuta luolastosta löytyi.

Kaivos kätkee nimittäin sisälleen satoja hylättyjä autoja, jotka muodostavat massiivisen kasan. Suurin osa kalustosta on peräisin 1960- ja 1970-luvuilta, joten ne lienee dumpattu kaivokseen muutama vuosikymmen myöhemmin. Silloin ne olivat vain arvottomia vanhoja käyttöautoja, jotka oli helppo työntää kaivokseen romuttamisen sijasta. Aika on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja monet näistäkin automalleista ovat nykyään haluttuja klassikoita.

Aika on valitettavasti tehnyt tehtävänsä toisessakin suhteessa, koska autot ovat tietysti ruostuneet korjauskelvottomiksi kosteassa kaivoksessa. Romuautojen kasa on kuin katsaus Ison-Britanniaan suosituimpiin automalleihin 40-50 vuotta sitten. Keon päällä komeilee esimerkiksi kakkoskorinen Ford Cortina harvinaisempana farmariversiona. Hailakansininen Cortina näyttäisi edelleen olevan yhtenä kappaleena, vaikka autosta puuttuukin esimerkiksi etupyörä ja osa takakyljestä.

Kasasta löytyy muitakin 1970-luvun ikonisia brittiautoja, kuten esimerkiksi vihreä Triumph Dolomite ja vaaleansininen Ford Capri . Ne molemmat ovat keossa Cortinaa alempana, ja vielä syvemmällä näyttäisi piileskelevän esimerkiksi Mini Countryman. Autojen kunto ja kaivoksen rakenne tarkoittavat valitettavasti sitä, että hylätyt klassikot ovat melko varmasti löytäneet luolastosta lopullisen leposijansa.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat