Nostalgia Car Showssa 70-luvun tyyliin rakennetut jenkkirassit veivät aikaan Hurriganesin

Ensimmäistä kertaa 12. toukokuuta Helsingin jäähallissa järjestetty Nostalgia Car Show oli nimensä mukainen retropläjäys jenkkiautojen ystäville. Aurinkoinen ja lämmin kesäsää oli houkutellut paikalle hyväntuulisia harrastajia. Päähuomio kalustossa oli kuin suoraan 70-luvun lopulta aikakoneella kiidätetyissä rakennelluissa autoissa. Värikkäistä glitter-väreistä, ”Back off” -viiksivallukuraläpistä, isoista takaläskeistä, sivuputkista tai ylös nostetuista peristä ei siis ollut pulaa. Kalustoa oli niin kiihdytysautoista vaneihin, kuin siipiautoista strike-mallisiin puolimotoautoihin.

Itse jäähallin uumenissa odotti kävijää noin viitisenkymmentä autoa, ja hallin käytäviltä löytyi vielä muutamia vähintään yhtä mielenkiintoisia tuttavuuksia. Näistä mainittakoon Knight Rider -sarjan pohjalta veistelty KITT-replica, sekä upeakuntoinen ihmisiä ympärilleen kerännyt virolaisomisteinen Neuvostosiipiauto GAZ-13 Tsaika. American Car Shown tai Tampereen Hot Rod & Rock Shown tasoista määrää autoja ei nähty, mutta se mikä määrässä hävittiin voitettiin tunnelmassa.

Erikoisuuksista mainittakoon myös live-häät, jotka järjestettiin lavalla kaiken yleisön tietoisuudessa. Häävalssina toimi tietenkin Metallican klassikko Nothing Else Matters. Musiikkiraidasta tunnistin myös Hurriganesin, joten musiikki oli asiaankuuluvaa, eikä korvatulpille ollut käyttöä. Haastateltavina lavalla kuultiin mm. V8 Magazinen perustajaa Berndt Fiskis Ekmania, joka antoi koko jenkkiautoharrastukselle aikanaan tärkeän äänitorven Suomessa. Paikalla oli myös kenties suomen tunnetuimman kynäruiskutaiteilijan Simo Riikosen töiden kuvia seinillä, joita olikin huikea määrä.

Ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen näyttely laatuaan, oli kokonaisuus ihan onnistunut. Samanhenkisten näytteilleasettajien ja yleisön joukossa on aina kotoisa olo liikuskella. Jos jotain kriittistä haluaa sanoa, niin gluteeniton ruokatarjonta ei vieläkään tunnu olevan itsestäänselvyys. Nälän iskiessä joutuu tällöin lähtemään muualle syömään, mutta onneksi silloinkin saa kuljettua vanhoilla jenkeillä kansoitetun parkkipaikan läpi nauttien veekasien mölinöistä. Lisää tällaista, myös Tampereelle!

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat