Nico Rosberg pääsi ajamaan Mika Häkkisen McLaren P1:llä – hyperauton kyyti Monacon vuoristoteillä sai vanhan mestarin hiljaiseksi

F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ylsi parhaisiin suorituksiinsa McLarenin ratin takana. Hän on pysynyt merkille uskollisena myös kilpauransa lopettamisen jälkeen, ja Häkkinen kuuluu McLarenin entisten tähtikuljettajien muodostamaan sisäpiiriin. Kadulla Mika on nähty useimmiten Mersun ratissa, mutta hänen omistuksessaan on myös ihka-aito McLaren.

Se on musta P1-hybridihyperauto, joka on Häkkisen asuinpaikkana toimivan Monacon kilvissä. Mikan P1 on bongattu nettiinkin muutaman kerran, mutta nyt autosta saatiin oikein kunnon videomateriaalia. Toinen F1-mestari, eli Nico Rosberg pääsi nimittäin testaamaan sitä omalle Youtube-kanavalleen. Videon alussa Nico joutui turvautumaan sähköpotkulautaan päästäkseen Häkkisen McLarenin luo, joka majaili parkkihallissa peiton alla. P1 kaivettiin esiin, ja Nico hyppäsi Häkkisen kyytiin.

Mikan McLaren on yksi tehtaan testiprototyypeistä, ja se on myöhemmin muutettu asiakasautoja vastaavaksi. Tämä P1 on siis vieläkin harvinaisempi kuin suurin osa 375 valmistetusta yksilöstä. Parkkihallissa testattiin jopa auton sähkömoodia, jolloin se lipui eteenpäin täysin äänettömästi. Täysien tehojen hyödyntäminen vaatii kuitenkin myös polttomoottorin käyttöä, ja 3,8-litrainen tuplaturbokasikin laitettiin tulille. Kokonaisteho on yli 900 heppaa, joiden pitäisi riittää Monacon kapeille kaduille.

Pian miehet suuntasivat kuitenkin ruhtinaskunnan yläpuolella kiemurteleville vuoristoteille, ja kuskia vaihdettiin. Rosberg ei ollut koskaan aiemmin ajanut P1:llä, mutta vuoden 2016 maailmanmestari tottui autoon nopeasti. Mika laittoi varmuuden vuoksi jopa kypärän päähänsä pelkääjän paikalle istuuduttuaan, joten aivan täyttä luottamusta Nicon ajotaitoihin hänellä ei tainnut kuitenkaan olla. Kyyti oli sen verran vauhdikasta, että Häkkinen meni muutaman kerran aika hiljaiseksi, mutta auto pysyi Rosbergin käsissä komeasti.

Mika vitsaili jopa, että hänen täytyisi alkaa treenata uudelleen niskalihaksiaan, joten hyperauton kiihtyvyys tuntui vaikuttavalta myös pelkääjän paikalla. Lopuksi miehet vaihtoivat ajatuksia P1:n käyttäytymisestä mutkissa. Häkkinen ylisti auton taittumista kurveihin, mutta Nicon mielestä peräpää tuntui koko ajan vähän irtonaiselta. Katso tästä, kuinka Häkkisen McLaren kulki Rosbergin käsissä:

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat