Naparetkeilijän erilainen reissu – ajoi Nissan LEAF-sähköautolla 16 000 kilometriä

Naparetkeilijä ja seikkailija Marek Kaminski pääsi vihdoin perille Japaniin taitettuaan 16 000 kilometriä Nissan LEAF -sähköautolla. Eeppinen matka starttasi Puolasta ja kesti peräti kolmisen kuukautta.

Marekin ja Nissanin matka alkoi Puolan Zakopanesta ja eteni kahden mantereen halki. Vaihtelevia ajo-olosuhteita tarjonnut reitti kulki Liettuan, Valko-Venäjän, Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Etelä-Korean kautta päättyen Tokioon, Japaniin.

Matkan teemana oli ”Jälkeäkään jättämättä” (#NoTraceExpedition) ja sen oli tarkoitus havainnollistaa, että päästötön maailmanmatkailu sähköautolla on mahdollista. Tehty matka näyttää esimerkillään muillekin seikkailijoille, että maailman kaukaisimpiin kolkkiin on mahdollista päästä myös ympäristöä kunnioittaen.

Marek Kaminski / Nissan LEAF

Marekin suurimpiin saavutuksiin kuuluu tutkimusretkeily sekä Pohjois- että Etelänavalla saman vuoden aikana, mutta hurja matka sähköautolla tulee jäämään hänelle ikimuistoiseksi. Marekin matkan kohokohtiin kuuluivat muun muassa kiertotiet mongolialaisilla hiekkateillä ja poikkeuksellisen innovatiiviset latausratkaisut Venäjällä.

Ensimmäisistä 16 000 kilometristä suoriuduttuaan Marek aikoo muitta mutkitta hypätä uudelleen ratin taakse ja palata samalla autolla Japanista takaisin Puolaan.

Suosittelemme

Marek Kaminski / Nissan LEAF

– Minulle tässä matkassa ei ollut tärkeintä ei ollut päämäärä — siinä oli kyse konkreettisesta muutoksesta matkustaa ympäristöystävällisemmin. Ajoinpa erämaiden keskellä Venäjällä, syrjäseutujen hiekkateillä Mongoliassa tai Tokion ruuhkissa, Nissan LEAF osoittautui luotettavaksi matkakumppaniksi kaikissa olosuhteissa.  Nissan LEAF ja sen tarjoamat ominaisuudet, kuten ProPILOT, toimivat hämmästyttävän hienosti haastavissa ajo-olosuhteissa ja jopa heikkoa infrastruktuuria tarjoavilla syrjäseuduilla saimme pidettyä LEAFin ladattuna ja liikkeessä, Marek kertoo.

Marek Kaminski / Nissan LEAF

Nissan LEAF on kaikkien aikojen myydyin sähköauto ja alun perin vuonna 2010 lanseeratun LEAFin maailmanlaajuinen kokonaismyynti on ylittänyt jo 340 000 auton rajan. Uutta Nissan LEAFia on myyty jo yli 41 000 kappaletta sen jälkeen, kun se lanseerattiin vuoden 2017 lokakuussa. Uuden Nissan LEAFin 40 kilowattitunnin akku tarjoaa yhdistetyssä kaupunki- ja maantieajossa jopa 270 kilometrin toimintamatkan uuden WLTP-päästö- ja ‑kulutusstandardin mukaan mitattuna.

 

Lue lisää