Näin sujui Teslan automaattipysäköinti autotallissa ja parkkipaikalla

Tesla Model S:n viimeisimpien ohjelmistopäivityksien myötä autoon on tullut autonomisia toimintoja, kuten kuten maantieajoon soveltuva automaattiohjaus. Nyt autoon on tullut ohjelmistopäivityksen v7.1 myötä myös kauko-ohjaimella käynnistettävä autonominen pysäköinti.

Ensimmäisessä videossa Tesla kutsutaan kauko-ohjaimella ulos autotallista. Model S ajaa itsensä ulos autotallista ja pysähtyy sopivan matkan päähän ajoluiskalle. Auto voi myös ajaa itsensä sisään autotalliin, ja osaa sekä avata että sulkea autotallin oven, jos avausjärjestelmä on HomeLink-yhteensopiva.

Toisessa videossa nähdään Teslan peruutus parkkiruutuun, mikä onnistuu hienosti ja osumatta takana oleviin tolppiin. Auto on suorassa ja kuljettajan puolella jää mukavasti tilaa poistua ja nousta autoon, mikä tietysti on turhaa, koska kuski on poistunut jo aiemmin.

Kolmannessa videossa nähdään Teslan pysäköinti edessä olevaan parkkiruutuun. Tehtävä näyttää helpolta, koska ruutu on suoraan edessä, mutta tämä ei menekään aivan putkeen.

Suosittelemme

Videon lopussa nähdään kuinka Model S:n vasen eturengas jää ruudun ulkopuolelle ja koko auto on hieman vinossa. Ilmeisesti homma vaatii vielä hieman kalibrointia ja ehkä seuraavan softapäivityksen?

Toiminto on kuitenkin erittäin hyödyllinen ahtaiden autotallien ja parkkiruutujen tullessa eteen. Enää ei tarvitse pelätä toisen kolhimista ovella tai likaisia takinhelmoja.

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat