Näin sujui Teslan automaattipysäköinti autotallissa ja parkkipaikalla

Tesla Model S:n viimeisimpien ohjelmistopäivityksien myötä autoon on tullut autonomisia toimintoja, kuten kuten maantieajoon soveltuva automaattiohjaus. Nyt autoon on tullut ohjelmistopäivityksen v7.1 myötä myös kauko-ohjaimella käynnistettävä autonominen pysäköinti.

Ensimmäisessä videossa Tesla kutsutaan kauko-ohjaimella ulos autotallista. Model S ajaa itsensä ulos autotallista ja pysähtyy sopivan matkan päähän ajoluiskalle. Auto voi myös ajaa itsensä sisään autotalliin, ja osaa sekä avata että sulkea autotallin oven, jos avausjärjestelmä on HomeLink-yhteensopiva.

Toisessa videossa nähdään Teslan peruutus parkkiruutuun, mikä onnistuu hienosti ja osumatta takana oleviin tolppiin. Auto on suorassa ja kuljettajan puolella jää mukavasti tilaa poistua ja nousta autoon, mikä tietysti on turhaa, koska kuski on poistunut jo aiemmin.

Kolmannessa videossa nähdään Teslan pysäköinti edessä olevaan parkkiruutuun. Tehtävä näyttää helpolta, koska ruutu on suoraan edessä, mutta tämä ei menekään aivan putkeen.

Videon lopussa nähdään kuinka Model S:n vasen eturengas jää ruudun ulkopuolelle ja koko auto on hieman vinossa. Ilmeisesti homma vaatii vielä hieman kalibrointia ja ehkä seuraavan softapäivityksen?

Toiminto on kuitenkin erittäin hyödyllinen ahtaiden autotallien ja parkkiruutujen tullessa eteen. Enää ei tarvitse pelätä toisen kolhimista ovella tai likaisia takinhelmoja.

Suosittelemme

Lue lisää