Muistatko vielä Suzuki Carryn – pikkupakun pohjalta tehty maastohenkinen konsepti debytoi Tokiossa

Suzukin minikokoista Carry-pakettiautoa myytiin takavuosina Suomessakin. Myöhemmin auto nousi kulttimaineeseen siitä tehtyjen kuperkeikkavideoiden myötä, mutta harva tietää että Carry on edelleen tarjolla Japanin kotimarkkinoilla.

Siellä myydään sekä Carryn perusmallia että Super Carry -nimistä versiota hieman pidemmällä ohjaamolla ja erillisellä lavalla. Pikkuriikkinen pick-up ei ehkä tule aivan ensimmäisenä mieleen japanilaisesta tuning-aihiosta puhuttaessa, mutta Suzuki tuo kuitenkin tuunatun Super Carryn koristamaan osastoansa pikapuoliin avautuvassa Tokyo Auto Salonissa.

Kuva: Suzuki

Super Carry Mountain Trail -niminen konseptiauto kuuluu varmasti tuning-kalustoon keskittyvän näyttelyn söpöimpiin ilmestyksiin. Tutkielmaa kuvaillaan valmistajan omilla korulauseilla aktiivisille aikuisille suunnatuksi autoksi, jolla voi lähteä rauhallisin mielin hauskalle vuoristoretkelle. Todellisuudessa retki onnistunee ainoastaan ajatuksen tasolla, koska kyse on ilmeisesti vain näyttelykäyttöön tehdystä yksittäiskappaleesta.

Suzuki ei ole vielä listannut autolle tehtyjä muutoksia, mutta niitä on paljon jo etukäteen julkaistun kuvan perusteella. Taskukokoinen lava-auto on saanut esimerkiksi keulansa alle pohjapanssarin hinauskoukuilla, ja katolle on sovitettu leveä ledilisävalo. Se on kiinnitetty auton päällä komeilevan tavarasäiliön tavoin korin ulkopuolella kiertävään turvakaareen, ja Suzukista löytyy myös pieni vinssi. Ovistakin on luovuttu, ja niiden korvikkeeksi on asennettu varsin ilmavat putkirakenteet.

Kuva: Suzuki

Peräpäästä erottuvat kuvan perusteella ainakin bensakanisteri sekä varapyörä, ja sisustaa on höystetty monipistevöillä varustetuilla kuppipenkeillä. Suzukin alla vaikuttaisivat olevan maastorenkaat, ja maavarakin saattaa olla hieman vakioautoa reilumpi. Vaikka tekniikkaan ei olisi koskettu muuten, auton pitäisi olla yllättävän etevä maastossa. Jo tavalliseen Super Carryyn saa nimittäin Japanin markkinoilla kytkettävän nelivedon alennusvaihteistolla sekä tasauspyörästön lukolla. Kovin vauhdikasta kyytiä pikkuruinen pick-up ei tosin tarjoile, koska Super Carryn voimanlähteenä toimii 658-kuutioinen vapaasti hengittävä kolmipytty joka tuottaa 50 hevosvoimaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat