Muistatko vielä Suzuki Carryn – pikkupakun pohjalta tehty maastohenkinen konsepti debytoi Tokiossa

Suzukin minikokoista Carry-pakettiautoa myytiin takavuosina Suomessakin. Myöhemmin auto nousi kulttimaineeseen siitä tehtyjen kuperkeikkavideoiden myötä, mutta harva tietää että Carry on edelleen tarjolla Japanin kotimarkkinoilla.

Siellä myydään sekä Carryn perusmallia että Super Carry -nimistä versiota hieman pidemmällä ohjaamolla ja erillisellä lavalla. Pikkuriikkinen pick-up ei ehkä tule aivan ensimmäisenä mieleen japanilaisesta tuning-aihiosta puhuttaessa, mutta Suzuki tuo kuitenkin tuunatun Super Carryn koristamaan osastoansa pikapuoliin avautuvassa Tokyo Auto Salonissa.

Kuva: Suzuki

Super Carry Mountain Trail -niminen konseptiauto kuuluu varmasti tuning-kalustoon keskittyvän näyttelyn söpöimpiin ilmestyksiin. Tutkielmaa kuvaillaan valmistajan omilla korulauseilla aktiivisille aikuisille suunnatuksi autoksi, jolla voi lähteä rauhallisin mielin hauskalle vuoristoretkelle. Todellisuudessa retki onnistunee ainoastaan ajatuksen tasolla, koska kyse on ilmeisesti vain näyttelykäyttöön tehdystä yksittäiskappaleesta.

Suzuki ei ole vielä listannut autolle tehtyjä muutoksia, mutta niitä on paljon jo etukäteen julkaistun kuvan perusteella. Taskukokoinen lava-auto on saanut esimerkiksi keulansa alle pohjapanssarin hinauskoukuilla, ja katolle on sovitettu leveä ledilisävalo. Se on kiinnitetty auton päällä komeilevan tavarasäiliön tavoin korin ulkopuolella kiertävään turvakaareen, ja Suzukista löytyy myös pieni vinssi. Ovistakin on luovuttu, ja niiden korvikkeeksi on asennettu varsin ilmavat putkirakenteet.

Kuva: Suzuki

Peräpäästä erottuvat kuvan perusteella ainakin bensakanisteri sekä varapyörä, ja sisustaa on höystetty monipistevöillä varustetuilla kuppipenkeillä. Suzukin alla vaikuttaisivat olevan maastorenkaat, ja maavarakin saattaa olla hieman vakioautoa reilumpi. Vaikka tekniikkaan ei olisi koskettu muuten, auton pitäisi olla yllättävän etevä maastossa. Jo tavalliseen Super Carryyn saa nimittäin Japanin markkinoilla kytkettävän nelivedon alennusvaihteistolla sekä tasauspyörästön lukolla. Kovin vauhdikasta kyytiä pikkuruinen pick-up ei tosin tarjoile, koska Super Carryn voimanlähteenä toimii 658-kuutioinen vapaasti hengittävä kolmipytty joka tuottaa 50 hevosvoimaa.

Lue lisää