Muhammad Alin upea, jalokivin ja kullalla koristeltu Mercedes-Benz 220S

Legendaarinen raskaan sarjan nyrkkeilijä Muhammad Ali nukkui pois 3. kesäkuuta 2016. Vuonna 1984 todettu Parkinsonin tauti ja äskettäin todetut vakavat hengitysvaikeudet veivät 74-vuotiaan legendan sairaalaan, jossa hän myös menehtyi.

Ammattilaisurallaan Ali voitti 56 kertaa ja hävisi vain viidesti. Hän nappasi Rooman Olympialaisissa nyrkkeilyn raskaan keskisarjan kultamitalin ja hänet on kruunattu kolme kertaa maailmanmestariksi. Hän lopetti ammattilaisuransa kolmanteen maailmanmestaruuteen vuonna 1978.

Muhammad Ali jätti ihmisille perinnöksi taisteluhenkeä, uskoa itseensä ja hyvää tahtoa, mutta myös jotain maallista mammonaa, kuten tämän jalokivin ja kullalla koristellun Mercedes-Benz 220S Golden Angel Wing -auton.

Tässä 1959 vuoden mersussa on koristeena yli 270 jalokiveä joiden joukossa on mm. rubiineja, safiireja ja timantteja. Jalokiviä on ympäri autoa, mm. puskurissa, ajovaloissa, ovenkahvoissa ja kojelaudassa. Kultakoristeet on tehty 23 karaatin kullalla. Auton koristelu on tehty noin 30 vuotta sitten ja itse auto on muutaman vuoden päästä jo 60 vuoden ikäinen.

Auton arvoksi arvioitiin vuonna 2014 noin 1,5 miljoonaa dollaria ja mestarin toiveena oli, että auto myytäisiin ja sen tulot menisivät maailman nälänhädän vastaiseen taisteluun. Myös auton silloin omistava perhe oli samaa mieltä mestarin kanssa ja auto meni huutokauppaan vuonna 2014. Tämä on myös viimeinen havainto autosta ja sen kohtalosta tai uudesta omistajasta ei näytä löytyvän tietoja.

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat