Mr. Bean myy taas autoaan – nyt tarjolle tulee jo toinen muskelimersu Rowan Atkinsonin kokoelmasta

Mr. Beanina parhaiten tunnettu brittikoomikko ja näyttelijä Rowan Atkinson on kuuluisa myös autojensa vuoksi. Miehen automaku tuntuu olevan kohdallaan, koska hän on omistanut vuosien mittaan mm. erilaisia Aston Martineja, Honda NSX:n, Ferrari 456 GT:n, ennen sotaa valmistettuja BMW:itä, Ferrarin V8:lla varustetun Lancia Thema 8.32:n ja McLaren F1:n. Viimeksi mainittu on arvokkain ja eniten julkisuutta saanut Atkinsonin menopeli, koska hän ehti kolaroida superautonsa peräti kahdesti.

Viime vuosina Rowan Atkinson on kuitenkin karsinut kokoelmaansa, ja pahojen kielten mukaan syynä on kalliiksi tulleen avioeron rahoittaminen. McLaren siirtyi uudelle omistajalleen jo nelisen vuotta sitten, ja viime vuoden helmikuussa hän myi Ferrari-koneisen Lanciansa sekä Mercedes 500 E:n. Se tunnetaan yhtenä autohistorian ikimuistettavimmista sleepereistä, koska taksikorin alla piilee yli 320-heppainen veekasi ja auton kehitystyöstä sekä valmistuksesta vastasi Porsche.

Rowan Atkinsonilla on kuitenkin vielä toinenkin 500 E, ja sekin menee vasaran alle toukokuussa järjestettävässä huutokaupassa. Auton historia on varsin mielenkiintoinen, koska se on yksi vain 29:stä vasemmanpuoleisella ohjauksella varustetusta 500 E:stä, jotka toimitettiin uutena Ison-Britannian markkinoille.

Atkinson hankki mallivuotta 1991 edustavan muskelimersun uutena, mutta hän myi auton eteenpäin pidettyään sitä nelisen vuotta. Näyttelijälle tuli ilmeisesti ikävä tätä yksilöä, koska hän osti 500 E:n takaisin itselleen 23 vuotta myöhemmin. Tehotaksin pellin alla murisee viisilitrainen veekasi, jonka luovuttamat 326 hevosvoimaa kiidättävät auton 5,9 sekunnissa nollasta sataan ja haluttaessa 250 km/h:n lukemaan rajoitettuun huippunopeuteen asti.

Suosittelemme

25.5. Classic Car Auction -nimisessä huutokaupassa tarjolle tuleva Mersu on esitelty aikoinaan brittien Car-lehdessä, ja auton mukana tulee kattava dokumentointi sen historiasta. Tämän yksilön mittarissa on kuitenkin jo 193 000 mailin, eli noin 310 000 kilometrin ajomäärä. Siksi sen hinnan odotetaan jäävän houkuttelevan alhaiseksi, vaikka kyseessä onkin Mr. Beanin entinen 500 E.

LähdeCarscoops

Lue lisää