Moderni ranta-Fiat kulkee sähköllä – Castagna Milanon avomallinen 500e on kunnianosoitus klassiselle Jollylle

Klassisen Fiat 500:n erikoisin korimalli oli ovia myöten avomalliseksi riisuttu Jolly, jonka matkustajat saivat nauttia ilmavasta kyydistä rottinkituoleissa. Nyt italialainen koriräätäli Castagna Milano tavoittelee samaa henkeä uuden 500e:n erittäin avonaisessa versiossa.

Tender2:ksi ristitty luomus on itse asiassa jatkoa samannimiselle autolle, joka esiteltiin vuonna 2008 vuotta aiemmin lanseeratun retromallisen Viissatasen pohjalta. Tällä kertaa lähtökohtana palvelee uusi 500e, jonka voimalinja on mallinimen e-kirjaimen mukaisesti täyssähköinen.

Kuva: Castagna Milano

Uusi Tender2 tuotiin julkisuuteen auton tyyliin sopivassa ympäristössä, eli Mandarin Hotel -nimisen majoitusliikkeen pihalla Italian Como-järven rannalla. Sähköisen avoauton erikoisin piirre on sama kuin Ghian vuosina 1958-1972 valmistamassa alkuperäisessä Jollyssa, eli luomuksesta on turha etsiä perinteisiä ovia. Niiden yläosan paikalla komeilee täysin avonainen kulkuaukko matkustamoon, kun taas alkuperäisten ovien alaosien kohdalla ovat rutkasti korotetut kynnyskotelot.

Kuva: Castagna Milano

Niiden ja pohjaan sijoitetun akun myötä avokorin vääntöjäykkyys on todennäköisesti melko hyvällä tolalla katon puuttumisesta huolimatta. Autossa ei ole myöskään enää takaluukun kantta, ja matkustamoon johtavien aukkojen reunat on vuorattu Rivan klassisten veneiden malliin kiiltävällä mahongilla. Castagna Milano on myös integroinut Fiatin kylkiin lokasuojanlevitykset, mutta 17-tuumaiset vanteet ovat edelleen 500e:n Prima-lippulaivaversion alkuperäiset.

Kuva: Castagna Milano

Alkuperäinen takapenkki on saanut sen sijaan poistua isomman tavaratilan tieltä, jonne sopii monenlaisissa rantatouhuissa tarvittavia varusteita. Etupenkitkään eivät ole enää Fiatin alkuperäiset, vaan ne on korvattu BMW:n istuimilla joissa on integroidut turvavyöt. Etu- ja takaosaston väliin on lisäksi sovitettu kromatut turvakaaret, ja sisusta on verhoiltu mm. ekonahalla sekä merenkulussa käytetyllä kankaalla ranta-autoon sopivasti. Takaluukun lattia on puuverhoiltu, mutta ohjaamosta löytyvät myös perinteiset lattiamatot.

Teknisistä muutoksista Castagna Milano ei mainitse mitään, eli Fiatia vauhdittaa todennäköisesti auton alkuperäinen sähkömoottori. Etupyörille ohjataan 118 hevosvoiman teho, ja umpimallissa 42 kWh:n akku mahdollistaa parhaimmillaan 321 kilometrin toimintasäteen WLTP-standardin mukaisesti. Castagna ei puhu myöskään halaistua sanaa auton hinnasta, mutta halpaa hupia se ei liene. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, jääkö uusi Tender2 yksittäiskappaleeksi vai onko idean pohjalta luvassa peräti piensarja.

Kuva: Castagna Milano
Kuva: Castagna Milano
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat