MM-rallin 2023 huippuhetket tähän saakka – hyppyjä, läheltä piti -tilanteita, ja kaatoja

Vaikka tämän vuoden MM-rallia on jäljellä vielä kolme osakilpailua, on hyvä hetki kerrata jo kauden kohokohtia katsomalla myös vauhdikkaita videoita aiheesta.

2023 rallin maailmanmestaruusvuosi on toistaiseksi ollut melkoista Toyota Gazoo Racing WRT -tiimin voittokulkua. Kun kaudesta on jäljellä enää Chilen, Keski-Euroopan ja Japanin kilpailut, on Toyota juhlinut eniten pisteitä keränneenä tallina peräti kahdeksassa kilpailussa kymmenestä. Vain Ruotsin ja Sardinian ralleissa osakilpailujen tallivoitot ovat menneet Fordille ja Hyundaille. Toyotalla on jo kasassa huimat 430 pistettä, kun toisena taulukossa komeilevalla Hyundailla on vain 339.

Ja hyväkös on seurata Toyotan ylivoimaa, kun Jyväskylän toisen polven rallilahjakkuus johtaa ylivoimaisesti pistepörssiä. Täysin puhtain paperein ei Rovanperäkään ole toistaiseksi selvinnyt, sillä harmillisesti juuri kotimaan pöllyävillä sorateillä tuli keskeytys, jonka jälkeen ralliteiden virtuoosi joutui käymään sairaalan kautta. Onneksi mitään vakavaa ei sattunut, ja Rovanperän Kreikan voiton jälkeen kerätyt 200 pistettä takaavat 33:n pisteen kaulan sarjan toisena kaasuttelevaan Elfyn Evansiin (167). Belgian Thierry Neuville on tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla kolme 134:llä pisteellään.

Mitä sitten matkalla on tähän asti tapahtunut? Kausi alkoi hienosti Rovanperän kannalta tämän tultua toiseksi heti Sebastian Ogierin jälkeen. Heti perään Ruotsin rallissa voiton nappasi MM-taulukosta pistesijalta neljä löytyvä Viron Ott Tänak, joka on ollut kaudella varsinainen epäonnen soturi, ja tämä onkin ollut miehen kauden ainoa osakilpailuvoitto tähän asti. Meksikon rallissa huomion vei Ogier, joka nousi sorarallin voittajaksi jo seitsemättä kertaa maanmiehensä Sebastian Loebin rinnalle. Kroatiassa suomalaisittain huomion vei Esapekka Lapin kolmas sija Hyundaillaan, joka tuntui miehestä varmasti hienolta hieman vaisusti sujuneen kauden aikana. Lappi löytyy tällä hetkellä MM-pistesijalta kuusi.

Toukokuussa ajetussa Portugalin rallissa Rovanperälle napsahti jälleen makea voitto, kun taas sitä seuranneessa Italian Sardiniassa Lappi petrasi ajamalla jo toiseksi. Kenian rallissa Toyota valloitti peräti neljä ensimmäistä palkintosijaa Rovanperän ollessa toinen. Viron ralli olikin sitten jo Jyväskylän miehen näytöstä, jossa miehen pohja-aikojen putki venyi 13 erikoiskokeen mittaiseksi. Suomen rallin voitti Evans Rovanperän keskeytettyä, mutta huomionarvoista oli Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan viides sija! Tuoreen Kreikan rallin voittoon ajoi Rovanperä kilpakumppanien Neuvillen ja Ogierin keskeytettyä.

Lopuksi listataan viisi kovaa Youtube-videota, joista voi fiilistellä kauden kohokohtia:

Suosittelemme

 

 

Lue lisää