Mitä tekemistä F1-autolla ja pick-upilla on keskenään – tässä on Renaultin vastaus kysymykseen

Useimmat F1-sarjaan osallistuvista merkeistä tekevät myös katukäyttöön tarkoitettuja urheiluautoja. Esimerkiksi Ferrarin koko mallisto voidaan laskea niiden joukkoon, ja Mercedes-AMG:ltäkin löytyy kaksipaikkaisen GT-valikoiman lisäksi parhaimmillaan yli 600-heppaisia sedaneita ja katumaastureita. Red Bullin yhteistyökumppanina toimii puolestaan James Bondin merkkinäkin tunnettu Aston Martin, ja jopa Hondan valikoimaan kuuluu keskimoottorinen superauto NSX.

Formula 1:n perinnemerkkien joukkoon lukeutuva Renault ei ole koskaan lähtenyt mukaan superautojen kategoriaan, mutta ranskalaisilla on sentään hieno historia kevyisiin sportteihin erikoistuneen Alpinen myötä. Nämä perinteet on juuri herätetty henkiin legendaarisen A110:n uudella versiolla, ja toki Renaultin tarjontaan lukeutuu myös ajettavuudeltaan maailman parhaimpiin etuvetoisiin kuuluvia hot hatcheja. Clio ja Megane RS ovat edustaneet tätä lajia jo kohta parinkymmenen vuoden ajan.

F1-sarjan viimeisin osakilpailu ajettiin Renaultin kotikentällä Magny-Coursissa, ja ranskalaiset esittelivät kisan kunniaksi formulateemaisen erikoismallin. Sitä ei ole valitettavasti kehitetty Alpine A110:n tai edes Clio tai Megane RS:n perustalta, vaan auton lähtökohtana on käytetty jostakin kumman syystä mahdollisimman epäsopivaa lähtökohtaa. Formula Edition -niminen spesiaaliversio on nimittäin tehty Nissan Navaraan pohjautuvasta Alaskan-avolavasta.

Mustaa pick-upia koristavat F1-teemaiset kullankeltaiset tehosteet, mutta siihen muutokset sitten jäävätkin. Auton pellin alla nakuttaa edelleen 2,3-litrainen nelosdiesel, joka tuottaa kaikkea muuta kuin formulahenkiset 190 hevosvoimaa. Vääntöä on sentään 450 newtonmetrin verran, mikä on jo mukavaa tasoa moneen henkilöautoon verrattuna. Alaskan ei ole muuten Renaultin ensimmäinen formulateemainen hyötyajoneuvo, vaan samanlaisia erikoismalleja on esitelty aiemmin Ranskan kotimarkkinoille myös Kangoosta sekä Trafic- ja Master-pakettiautoista.

Suosittelemme

Ja lopuksi vastaus otsikon kysymykseen. Tällä pick-upilla ei ole oikeasti yhtään mitään tekemistä F1-autojen kanssa, joten Alaskan Formula Edition on pakko laskea lähinnä säälittävien teippispesiaalien sarjaan.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat