Minin sähköinen lippulaiva esiteltiin – Countryman SE ALL4 tarjoaa nelivedon ja 313 heppaa

Mini esitteli paljon kulmikkaammaksi muuttuneen lippulaivansa, eli Countryman-katumaasturin uusimman sukupolven syyskuisessa Münchenin autonäyttelyssä. Nyt perässä seuraa vielä valikoiman täyssähköinen huippuversio.

Se tottelee nimeä Mini Countryman SE ALL4. Auto on tehty sisarmalliensa ja emomerkki BMW:n X1:n sekä 2-sarjan Active Tourerin tavoin baijerilaisvalmistajan UKL-perusrakenteelle. Sähköistä Countrymania saa myös yhdellä sähkömoottorilla varustettuna aloitusmallina, jossa on 201 hevosvoiman teho ja 250 newtonmetrin maksimivääntö. Katumaasturiin sopii kuitenkin paremmin SE ALL4:n kaksimoottorinen sähkövoimalinja, joka tuo mukanaan myös nelivedon.

Kuva: Mini

Uutuutta luonnehditaan markkinointikielellä monipuoliseksi seikkailijaksi ja luotettavaksi kumppaniksi uusien polkujen löytämiseen. PR-puheen voi useimmiten jättää omaan arvoonsa, mutta ainakin auton nelivedosta on iloa myös asfalttiviidakon ulkopuolella. Kaksi sähkömoottoria tuottaa 313 hevosvoiman kokonaistehon ja 494 newtonmetrin maksimiväännön. Näiden lukemien myötä sähkö-Countryman pyrähtää nollasta sataan 5,6 sekunnissa, kun taas huippunopeus on monen muun sähköauton tavoin rajoitettu 180 km/h:n lukemaan.

Akkukapasiteetiksi kerrotaan puolestaan 66,45 kWh, ja 130 kilowatin pikalaturilla akut täyttyvät nopeimmillaan alle puolessa tunnissa 10 prosentista 80 prosentin tasolle kapasiteetista. WLTP-standardin mukaiseksi toimintasäteeksi ilmoitetaan 433 kilometriä. SE ALL4 on muiden uusien Countrymanien tavoin paljon edeltäjäänsä terävälinjaisempi ilmestys, jonka muotoilu jakaa varmasti Mini-fanien mielipiteitä. Sähköisessä huippuversiossa on vielä omat piirteensä, jotka erottavat sen Countryman E -perusmallista.

Kuva: Mini

Niihin kuuluvat esimerkiksi etupuskurin alareunan pohjapanssarihenkinen koriste, pronssinsävyisillä puolilla höystetyt 20-tuumaiset vanteet sekä huippuversion statuksesta kertovat merkkinsä. Lisäksi takapuskurin mustan muoviosan alta pilkottaa diffuusorihenkinen koriste, joka on myöskin pronssinsävyinen. Sisustan puolella Countryman E:n ja SE ALL4:n välillä ei ole juuri eroja. Kojelautanäkymää dominoi Mini-tyyliin keskelle sijoitettu 9,4-tuumainen OLED-näyttö, joka on luonnollisesti pyöreä. Sisustaan on jätetty ulkokuorta enemmän retrohenkeä, ja muutama erillinen nappikin on maltettu säilyttää kosketusnäytön alapuolella.

Kuva: Mini

Esimerkiksi Saksassa Mini Countryman SE ALL4:n hinnat alkavat noin 50 000 eurosta, ja summa lienee Suomessakin samaa suuruusluokkaa paikallisesti nollapäästöisiä sähköautoja suosivan autoverotuksen ansiosta.

Kuva: Mini
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat