Miltä sisustussyksy näyttää? Poiminnat Habitaresta

Habitare, Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma on parhaillaan käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma esittelee ideoita ja inspiroi vielä sunnuntaihin saakka. Mukana on lähes 500 näytteilleasettajaa, joten monipuolista nähtävää riittää.

Vaikkakin visuaalisesti kiinnostavaa katseltavaa ja ihasteltavaa tapahtumassa on tarjolla reippaasti, olisin kuitenkin kaivannut, että vieläkin selkeämmin olisi ollut läsnä tulevaisuuden ideoita. Nyt hetkittäin tuli tunne, että tapahtuma oli vain juuri tämän ajan aikakapseli:uusia ja raikkaita ideoita oli esillä mielestäni yllättävän vähemmän. Mikäli suuntaat Habitareen, kannustan erityisesti hakeutumaan pienempien yritysten osastoille ihailemaan heidän osaamista. Lisäksi Antiikki- ja Design-puolen näyttelyissä on tarjolla esimerkiksi hyvä valikoima mieleenpainuvaa taidetta. Tässä meidän kuvasatomme ja sukellus sisustussyksyyn:

Habitaren värimaailma on hyvin syksyinen ja maanläheinen – poltettua oranssia ja okraa sekä täyteläistä viinipunaista ja lämpimiä metallinsävyjä. Vaikka värimaailmojen skaala tuntui hieman yksitoikkoiselta, on kuitenkin hienoa, että Habitaressa nähdään reilusti väriä – yleistunnelmaltaan selkeästi enemmän kuin esimerkiksi Asuntomessuilla. Sadonkorjuuaika näkyi myös osastojen somistuksissa. Viherkasvien lisäksi erityisesti luonnonkasveja oli  nostettu esiin.

Marimekko

Lennol

Luonto näkyi hyvin suomalaiseen tyyliin myös erilaisissa kuvioissa ja sisustustekstiileissä.

Miiko Design

Puuteripinkki on saanut vaaleanpunaisten sävymaailmaan kaverikseen myös hieman lohenpunaiseen taittuvaa lämpimämpää sävyä, mutta edelleen myös hailakkaa ja kylmäsävyistä puuteripinkkiä näkyi osastoiden sisustuksissa. Mikäli haluat inspiraatiota puuteripinkillä sisustamiseen, kurkkaa artikkelimme Asuntomessuilta.

Materiaaleista edelleen velour ja sametti olivat selkeästi esillä. Yhdistettynä syvään siniseen väriin, sametti on kuninkaallisen ylväs katseenvangitsija ja muuttaa huoneen tunnelman pienenä pisaranakin kuten rahin muodossa.

Yksi eniten odotettuja uutuuksia, joita halusin päästä Habitaressa näkemään, oli Iskun uusi Eko-sarja, jonka on valmistanut Huonekalutehdas Seppänen. Sarjan muotokieli laatikkomaisena erottautuu raikkaasti nyt vallinneesta 1900-luvun puolivälin vintage-hengestä ja erityisesti jalkojen suoraviivaisuus on poikkeavaa muotokieleltään. Jotakin uutta tuo myös tasosyvennys, jonka veikkaan näkyvän tulevaisuudessa myös muiden valmistajien sarjoissa enemmän.

Isku, Eko-sarja

Iskun Eko-sarjan pöydän lisäksi Habitaresta jäi mieleen erityisesti pari muutakin ruokapöytää. Tanskalaisen Skovbyn pöytää voi jatkaa jopa viiteen metriin ja pöytä kuitenkin pysyy tukevana. Isoksi, jatkettavaksi, pöydäksi pöytä on siro ja orgaaninen.

Skovby

Lahtelaisen Muoto2:sen ruokapöytä on myös reilun kokoinen, mutta siro. Jalkojen tuentaa on käytetty hienosti lisäksi ilmeen tehokeinona. Muoto2:sen pienempiin sisustustuotteisiin tutustuimmekin jo Designtorilla.

Habitaren yksi selvästi havaittava pinnalla oleva teema on syystäkin kestävä kehitys, kiertotalous ja ylijäämämateriaalien hyödyntäminen. Palma&Hipan Olli Hyvärinen kertoi mielellään, kuinka heidän valmistuksessa hukkamateriaalia vähennetään hyvällä suunnittelulla: Metallilevystä leikattavat tukikehikot leikataan toistensa sisästä, jolloin kehikon osien leikkauksesta ylijäävä materiaali minimoidaan.

Palma&Hippa

Think Today puolestaan valmistaa tuotteensa ylijäämämateriaaleista, kuten laatoista ja parketista. Woodion puukomposiittiipesualtaat ovat kierrätettäviä ja ekologisia. Uusi muoto, Cube, oli yksi messuilla esitellyistä uutuus-tuotteista.

Think Today

Woodio

Papurinon vanerista leikatut kaupunkikartat olivat myös listani yksi ehdoton tutustumiseni kohde. Näyttävän New Yorkin kartan suurennuksen edessä oli mukava hetki ihastella heidän tuotteitaan, mutta myös muistella omaa kaupunkirakkautta.

Papurino

Habitaren The Block esittelee nousevat nuoret tekijät, prototyyppit ja alan tuoreet startup-yritykset. Hanna Särökaaren kaikki tuotteet jäivät suosikkeina mieleen. Roikkuvalle Kerä-ruukulle, Sola-hyllyille ja ihastuttavalle Lollipop-valaisimelle löytyisi varmasti monen kotoa arvoisensa paikka.

Hanna Särökaari

Start-up -alueelta löytyy myös Leino Design, jonka monikäyttöinen sohvapöytä johti heidät Habitaren omalle uusien ja kiehtovien kalusteideioiden listalle. Leino Designin uutuuksia ovat myös kukkateline, metalliset tarjottimet sekä puuteline. Tunnettu Leino Design on erityisesti heidän lyhtyvalikoimastaan.

Leino Design

Valaistuksen herkullisin osasto löytyy Habitaressa mielestäni Sessak Lightingilta, jossa pääsee ihailemaan monipuolisesti valaistuksen raikkaita uutuuksia. Designtorilta tuttu Bloun puolestaan ihastuttaa yksikertaisen raikkaalla esillepanollaan ja heidän osasto erottautuu positiivisesti persoonallisella tyylillä.

Bloun

Katseenvangitsijoita messuilta löytyy lukuisia. Jos kotona olisi tyhjiä neliöitä satumaisia fantasia-hetkiä olisi luvassa upean kasvikaarisohvan alla.

Yksi messujen täyteläisimmistä osastoista kuuluu helsinkiläisellä Piirongille. Tämä osaston äärellä on hankalaa pitää kukkaron nyörejä tiukalla, sillä “kaikkea pikkukivaa” on tarjolla.

Piironki Helsinki

Yksi entistä enemmän päätään nostava trendi ovat erilaiset roikkuvat ja ripustettavat hyllyt. OHTO Nordic Homen mallistosta löytyvät roikkuvat yöpöydät. Verso Designin tuohituokkoset mieleentuovat ripustettavat hyllyt tarjoavat myös jotakin uudenlaista ja raikasta tyyliä.

OHTO Nordic Home

Verso Design

Uusista tulokkaista Lumento päätyi omalle suosikkilistalleni kärkikahinoihin. Jykevät, mutta yksinkertaisen muotokielen ansiosta myös ilmavat, ruokailukalustot sopivat skandinaaviseen makuun.

Lumento

Loft-henkiset metallilasiyhdistelmä-väliseinät ja ovet ovat nyt tulossa entistä enemmän muotiin. Myös Asuntomessuilla vastaavia ratkaisuja nähtiin. Nissinen Design Groupin ratkaisussa yhdistyy ulkonäön lisäksi käytännöllisyys:liukuovet vievät vähemmän tilaa ja elementteihin saatava verhokisko ratkaisee mahdolliset väliaikaisen näkösuojan tarpeet.

Nissinen Design Group

Syksyn viiletessä takka-asiatkin muuttuvat ajankohtaisimmiksi. Nordspeisin uudessa sarjassa takkapesä on saanut pyören muodon ja se voidaan sijoittaa erilaisille jalustoille.

Nordspeisin uutuustakka erottautuu pyöreällä muodollaan.

Tulikiven valikoima esitteli takoissaan sulavaa ja linjakasta muotoilua, mutta lisäksi esiin pääsisivät ruuanlaittomahdollisuudet takalla ja siihen liittyvät varusteet.

Habitaren leikkisimmän ja hyväntuulisimman tuotteen kunniamaininnan voisi antaa EK for kids -merkin pupunkorva-tuoleille. Tuolit ihastuttivat myös Asuntomessuilla.

Käykäähän messureissulla myös ostoksilla Iloisen Keittiön valikoiman äärellä. Stylefellowkin on testaillut Iloisen Keittiön veikeitä mutta hyödyllisiä tuotteita. Iloisen Keittiön Susanin mukaan suomalaisten kestosuosikkini on iloisen väriset tuotteet, joita kuvassa näkyy oikealla herkullinen valikoima.

Iloinen Keittiö

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Citroën aikoo haastaa jälleen Audin ja BMW:n – uusi iso kissa on tulossa ensi vuonna

Citroënilla on upea historia taikamaton lailla leijuvien isojen mallien suhteen. Niiden sarja alkoi vuonna 1955 esitellystä DS:stä ja päättyi...

James Bondin Aston Martin DB5:ia saa jälleen suoraan tehtaalta – uutta klassikkoa ei pysty kuitenkaan rekisteröimään kadulle

Aston Martinin tunnetuin malli lienee klassinen DB5, joka debytoi vuoden 1964 Goldfingerissä James Bondin menopelinä. Britti-GT:n valmistus päättyi vuonna...

Tämän Volvon selviytymisen salaisuus: Manuaalivaihteisto ja väärä väri.

Toisin kuin Suomessa, Pohjois-Amerikassa Volvo on aina ollut vaihtoehtoauto. Rapakon takana Volvon farkut ovat edelleen tunnetuimpia pitkäkattoja. Siitä lähtien kun...

Tämä auto jatkaa yli 50-vuotisia perinteitä uusin eväin – Mersun E-luokan coupé ja cabriolet saivat faceliftin

Mercedeksen keskiluokan coupé astui näyttämölle ensimmäistä kertaa jo vuonna 1969, kun W114-mallisarjan kaksiovinen versio esiteltiin. Tällä hetkellä tarjolla on...

Tässä on uusi Nivus – VW:n pieni coupé-crossover tulee myöhemmin Eurooppaankin

Volkswagen toi viime vuonna markkinoille Polon pohjalta tehdyn T-Crossin täydentämään saksalaisvalmistajan T-kirjaimella alkavien katumaasturien mallistoa. Nyt T-Cross saa kunnian...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...