Kotimaista muotoilua ja tuotteita syksyn iloksi: kävimme tutustumassa Designtori-tapahtumaan

Piipahdimme viikko sitten Tampereella Designtori-tapahtumassa ihastumassa kotimaisen osaamisen monipuoliseen valikoimaan. Designtori kokosi Tullikamarille yhteen muotoiluyrittäjät ympäri Suomen ja myyntipöydissä löytyi niin vaatteita, koruja, kenkiä, asusteita, laukkuja kuin sisustustuotteitakin. Poimimme sinulle esiteltäväksi muutamia omia suosikkejamme.

Designtori on Design On Tampere ry:n tapahtuma, johon kuluttajilla on vapaa pääsy nauttimaan laajasta valikoimasta kotimaisten yritysten ja suunnittelijoiden tuotteista. Näytteilleasettajat valitaan hakemusten perusteella. Valinnoissa korostetaan kestävää ja laadukasta muotoilua, erottautuvuutta, persoonallisuutta ja eettisyyttä sekä paikallisuutta. Tapahtumassa pääsi tutustumaan moniin mielenkiintoisiin tuotteisiin ja erityisesti henkilöihin yritysten ja tuotteiden takana. Käytävillä kuhisi väkeä ja moni löysi matkaansa jotakin itseään miellyttävää.

Tamperelaisen PIHKA collectionin syksyn uutuuksina valikoimassa on uusia värejä kuten minttu sekä luvassa on lisäyksiä heidän kurssitarjontaan.  Laukkukurssin kokemuksiimme pääset tutustumaan tässä artikkelista. Toimituksemme suuri ihastus on myös PIHKA collectionin jättikokoinen Kide-laukku, josta on tullut arjen pelastaja monella tapaa.

Salmiak Studion nahkaiset rannekorut houkuttelivat ostajia väreillään ja monipuolisella mallivalikoimallaan. Mekin olemme olleet hulluina salmiakista ja erityisesti Black Stripes-laukku on saanuttanut jokapaikan ja -tilaisuuden luottokumppanin aseman.

Monamii Designinin valikoima kutkuttaa erityisesti mustavalkoiseen sisustusmaailmaan hurahtaneita. Valikoiman uusi tuote on saippua, joka huurmaa hattaramaisella tuoksullaan.

Tapahtumassa oli esillä mielestä oikeinkin hyvä kattaus erilaisia jalometalli- ja asustekoruja. Signed-merkin korvakorut pysäyttävät tarkastelemaan pöydän muitakin tuotteita.

Chao & Eero tarjoavat koruja moneen makuun. Mallistoista löytyy sopivasti herkkyyttä, huumoria, äärimmäisen taitavaa ja nokkelaa designia sekä laadukasta käsityötä. Chao-Hsien Kuo kuuluu ehdottomasti kotimaisen korusuunnittelun mielenkiintoisiin nimiin, ja toivottavasti pääsemme tutustumaan sekä Chaon että Eeron töihin tarkemminkin.

Designtori yllätti myös hyvin kattavalla valikoimalla erilaisia sisustustuotteita. Herkullisimman, vaaleanpunaisen, värin tarjosi Bloun, joka valaisimien lisäksi valmistaa myös maljakoita.

Jatta Lavin keramiikka on erittäin siroa, mutta juurevaa. Leikkisä ja iloinen muotoilu sekä valkoinen ja musta mattapinta sytyttivät monen ostohalut.

Tuuni Turulan ihastuttavat kuvat sopivat myös aikuiseen makuun. Isoissa värikkäissä sekä pienissä mustavalkokorteissa seikkailevat eläinhahmot.

Lahtelainen Muoto2 oli tuonut esille laajasta, myös huonekaluja sisältävästä valikoimasta, pienempiä sisustusesineitä kuten kelloja ja tarjoilualustoja.

Tyllin käsissä räsymatto saa uuden ja tyylikkäämmän merkityksen. Raitamatoistaan tunnettu Tylli valmistaa myös ruutumaista Satakieli-kuosia, joka on lähtöisin yrittäjän näyttötyöstä.

Pimeneviin iltoihin valoa saa Designverstas Omanan valaisimista, joissa ei tarvitse tyytyä vain mustaan tai valkoiseen väriin vaan saatavilla on lukuisia väriyhdistelmiä.

Designtorilla oli esillä myös paljon vaatteita. Korvantaakse jäivät erityisesti mieleen Mirkka Metsola ja Muka Va. Kumpikin merkki osoitti, että mustan ei tarvitse olla tylsää.

Vaikka syyshelteet meitä vielä hellivät, kyllä se talvikin varmasti jossakin vaiheessa tulee. Lämpimään kashmir-huiviin voi lisätä myös mukaan pitsiä, kuten Sopivan huivimallissa.

Seuraavan  kerran Designtori järjestetään kaksipäiväisenä 8.-9.12.2018, jolloin on mitä loistavin mahdollisuus täyttää ostoskassi upeilla joululahjahankinnoilla, ja hemmotella myös itseä. Kannattaa jo laittaa päivämäärä kalenteriin ylös!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Uutuus: Breitling Top Time Limited Edition

Breitling julkisti vuonna 1960 modernin ja rohkeasti toteutetun Top Time -kronografin, joka herätti sporttisella ja nuorekkaalla ilmeellään niin miesten...

Myydään: Fordin vintage-avolava saksalaisella talousmoottorilla

Mitä tehdä, kun pitää enemmän 70-lukulaisen miehekkäästä automuotoilusta, haluaa kuljettaa säänkestävää tavaraa, mutta ei ole valmis sponsoroimaan jokaista vastaantulevaa...

Voimanpuute ei vaivaa tätä Audia – uudessa ABT RS7-R:ssä on 740 heppaa ja 920 newtonin vääntö

Audi esitteli uusimman sukupolven RS 6:n ja RS 7:n viime syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Ne ovat ehtineet jo tuning-pajojen kynsiinkin,...

Autonvalmistajien historiaa: AMC – Taistelija kolmen suuren varjossa

Amerikan Yhdysvalloissa oli aikanaan kolme suurta autonvalmistajaa: General Motors (GM), Ford ja Chrysler. Näiden jälkeen tuli pienempi American Motors...

Upotti poikaystävänsä auton jokeen – samalla löytyi Mazda RX-7 ja viisi muuta autoa!

Vinkki vedenalaisesta autosta voi johtaa mystisiin löytöihin. Näin kävi sukellusryhmälle, joka oli saanut vinkin joen pohjassa köllöttelevästä avolavasta. Mustasukkaisuuden roihahtaessa...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...