Kotimaista muotoilua ja tuotteita syksyn iloksi: kävimme tutustumassa Designtori-tapahtumaan

Piipahdimme viikko sitten Tampereella Designtori-tapahtumassa ihastumassa kotimaisen osaamisen monipuoliseen valikoimaan. Designtori kokosi Tullikamarille yhteen muotoiluyrittäjät ympäri Suomen ja myyntipöydissä löytyi niin vaatteita, koruja, kenkiä, asusteita, laukkuja kuin sisustustuotteitakin. Poimimme sinulle esiteltäväksi muutamia omia suosikkejamme.

Designtori on Design On Tampere ry:n tapahtuma, johon kuluttajilla on vapaa pääsy nauttimaan laajasta valikoimasta kotimaisten yritysten ja suunnittelijoiden tuotteista. Näytteilleasettajat valitaan hakemusten perusteella. Valinnoissa korostetaan kestävää ja laadukasta muotoilua, erottautuvuutta, persoonallisuutta ja eettisyyttä sekä paikallisuutta. Tapahtumassa pääsi tutustumaan moniin mielenkiintoisiin tuotteisiin ja erityisesti henkilöihin yritysten ja tuotteiden takana. Käytävillä kuhisi väkeä ja moni löysi matkaansa jotakin itseään miellyttävää.

Tamperelaisen PIHKA collectionin syksyn uutuuksina valikoimassa on uusia värejä kuten minttu sekä luvassa on lisäyksiä heidän kurssitarjontaan.  Laukkukurssin kokemuksiimme pääset tutustumaan tässä artikkelista. Toimituksemme suuri ihastus on myös PIHKA collectionin jättikokoinen Kide-laukku, josta on tullut arjen pelastaja monella tapaa.

Salmiak Studion nahkaiset rannekorut houkuttelivat ostajia väreillään ja monipuolisella mallivalikoimallaan. Mekin olemme olleet hulluina salmiakista ja erityisesti Black Stripes-laukku on saanuttanut jokapaikan ja -tilaisuuden luottokumppanin aseman.

Suosittelemme

Monamii Designinin valikoima kutkuttaa erityisesti mustavalkoiseen sisustusmaailmaan hurahtaneita. Valikoiman uusi tuote on saippua, joka huurmaa hattaramaisella tuoksullaan.

Tapahtumassa oli esillä mielestä oikeinkin hyvä kattaus erilaisia jalometalli- ja asustekoruja. Signed-merkin korvakorut pysäyttävät tarkastelemaan pöydän muitakin tuotteita.

Chao & Eero tarjoavat koruja moneen makuun. Mallistoista löytyy sopivasti herkkyyttä, huumoria, äärimmäisen taitavaa ja nokkelaa designia sekä laadukasta käsityötä. Chao-Hsien Kuo kuuluu ehdottomasti kotimaisen korusuunnittelun mielenkiintoisiin nimiin, ja toivottavasti pääsemme tutustumaan sekä Chaon että Eeron töihin tarkemminkin.

Designtori yllätti myös hyvin kattavalla valikoimalla erilaisia sisustustuotteita. Herkullisimman, vaaleanpunaisen, värin tarjosi Bloun, joka valaisimien lisäksi valmistaa myös maljakoita.

Jatta Lavin keramiikka on erittäin siroa, mutta juurevaa. Leikkisä ja iloinen muotoilu sekä valkoinen ja musta mattapinta sytyttivät monen ostohalut.

Tuuni Turulan ihastuttavat kuvat sopivat myös aikuiseen makuun. Isoissa värikkäissä sekä pienissä mustavalkokorteissa seikkailevat eläinhahmot.

Lahtelainen Muoto2 oli tuonut esille laajasta, myös huonekaluja sisältävästä valikoimasta, pienempiä sisustusesineitä kuten kelloja ja tarjoilualustoja.

Tyllin käsissä räsymatto saa uuden ja tyylikkäämmän merkityksen. Raitamatoistaan tunnettu Tylli valmistaa myös ruutumaista Satakieli-kuosia, joka on lähtöisin yrittäjän näyttötyöstä.

Pimeneviin iltoihin valoa saa Designverstas Omanan valaisimista, joissa ei tarvitse tyytyä vain mustaan tai valkoiseen väriin vaan saatavilla on lukuisia väriyhdistelmiä.

Designtorilla oli esillä myös paljon vaatteita. Korvantaakse jäivät erityisesti mieleen Mirkka Metsola ja Muka Va. Kumpikin merkki osoitti, että mustan ei tarvitse olla tylsää.

Vaikka syyshelteet meitä vielä hellivät, kyllä se talvikin varmasti jossakin vaiheessa tulee. Lämpimään kashmir-huiviin voi lisätä myös mukaan pitsiä, kuten Sopivan huivimallissa.

Seuraavan  kerran Designtori järjestetään kaksipäiväisenä 8.-9.12.2018, jolloin on mitä loistavin mahdollisuus täyttää ostoskassi upeilla joululahjahankinnoilla, ja hemmotella myös itseä. Kannattaa jo laittaa päivämäärä kalenteriin ylös!

Lue lisää