Mies toteutti unelmansa ja rakensi lähes täydellisen Ritari Ässän K.I.T.T -auton kopion

Haaveilu omasta K.I.T.T.-autosta alkoi jo 35 vuotta sitten, kun Chris Blasius näki ensimmäisen jakson David Hasselhoffin tähdittämästä vuonna 1982 alkaneesta tv-sarjasta nimeltä Knight Rider, eli Ritari Ässä. Varsinainen autonrakennus alkoi kuitenkin vasta marraskuussa 2015, kun Chris Blasius teki vuosien etsinnän tuloksena elämänsä latolöydön ja osti lähes ruosteettoman, vuoden 1982 Pontiac Trans-Amin, josta tulisi mahdollisimman tv-sarjan esikuvansa kaltainen.

K.I.T.T, eli Knight Industries Two Thousand koki pieniä muutoksia sarjan edetessä tuotantokaudelta toiselle. Blasiuksen versio kunnioittaa alkuperäistä, eli ensimmäisen tuotantokauden autoa, jonka keulassa oli muun muassa hieman myöhempiä malleja matalampi vaeltava punainen valo, josta tuli heti alusta alkaen K.I.T.T. -auton erottuvin tunnusmerkki. Keulan alta löytyy myös kaksi hinaustankoa, joita käytettiin kuvauksissa, kun autoa hinattiin tuulilasin läpi kuvatuissa Hasselhoffin lähikuvissa.

Pelkkään keulan muotoiluun meni Blasiuksen mukaan noin vuoden päivät. Pellit on hiottu puhtaaksi ja maalattu samalla kaavalla kuin alkuperäinen. Myös runko ja pohja on läpikäyty, ja pohja on äänieristetty sisäpuolelta Dynamatin vaimennusmatoilla. Ulkokuori on virheetön ja yli kymppitonnin maksanut maalipinta on näyttelykelpoinen. Mutta, varsinainen leukojen loksauttaja löytyy auton sisältä.

Auton kojelauta on todella upea. Kaikki valot ja mittarit toimivat ja kahdessa pienessä “vanhanaikaisessa” ruudussa pyörivät kuvat, kuten tv-sarjan autossa. Kojelauta ja keskikonsoli on valettu käsityönä muovista, kuten myös ratti, jonka tunnistaa jo kaukaa.

Suosittelemme

Napit ovat toimivia, mutta niistä ei kuitenkaan tapahdu aivan samoja asioita kuin tv-sarjassa. Esimerkiksi heittoistuin ei toimi ja auton hyppyyttäminen nappia painamalla ei onnistu. No, napeista tapahtuu kuitenkin muita kivoja juttuja, kuten esimerkiksi tv-sarjan teemamusiikin toistoa tai alkuperäisen oloisia piippauksia. Verhoilu on tehty käsityönä ja ovien paneelit, penkit ja tavaratila ovat saaneet uudet päälliset.

Auton nykyaikaiseen äänentoistojärjestelmään kuuluu useita vahvistimia ja kaiuttimia, mitkä toistavat kuuluvasti tv-sarjan teemamusiikkia, erilaisia varoitusääniä ja tietysti K.I.T.T:n puhetta. Äänijärjestelmän vuoksi myös akkukapasiteettia ja laturitehoa on jouduttu kasvattamaan. Mielenkiintoisena äänilaitteena autossa on jonkinlainen pieni turbiini, jolla luodaan autenttinen K.I.T.T:n ajaessa kuuluva “ujellus”.

Mitä kaikki maksoi? Ohiolaisesta ladosta löytyneen auton hinta oli vain 6700 dollaria, mutta sen jälkeen kuittipino on kasvanut reippaasti. Kaikki kulut yhteen laskien, lähes täydellisen Ritari Ässän auton rakentaminen on tullut maksamaan 48 753 dollaria.

Video auton rakentamisesta:

Lue lisää