Mersumiehet huomio – palopäällikön vanha tähtikeula tarjoaa tunnelmallista B&B-majoitusta

Volkkarin vanhat pakut ovat kaikkien huulilla, ja junakeulaisen T1:n hinnat ovat kohonneet lähes taivaisiin viime aikoina. Monilta unohtuu kuitenkin, että muutkin saksalaisvalmistajat ovat tehneet sympaattisen oloisia pakuja. Yksi niistä on Mersun L 319, joka nimettiin myöhemmin L 405 – L 408:ksi. Auto esiteltiin vuonna 1955 keskellä Saksan talousihmettä, ja se poistui tuotannosta vasta 13 vuotta myöhemmin paljon kulmikkaamman T2-mallisarjan tieltä.

Eräs L 406 viimeiseltä mallivuodelta palveli aikanaan Göteborgin palopäällikön omana autona peräti 20 vuoden ajan. Kun vuoden 1968 Mercedes poistui lopulta liikenteestä, se päätyi norjalaiselle pariskunnalle. Pienessä norjalaiskaupungissa asuvat Bente ja Pål eivät kuitenkaan ostaneet autoa enää ajettavaksi, ja entisöintikään ei ollut suunnitelmissa.

Mersun korkea katto ja lukuisat ikkunat tekivät autosta jo valmiiksi hyvin tilavan ja valoisan oloisen, joten suurin osa sisustan lopuistakin komponenteista sai lähtöpassit. Kulahtanut sininen ulkoväri peitettiin paksulla pinkillä maalilla, jolloin L 406 oli muuttunut näppäräksi bed & breakfast -majoituspaikaksi.

Auton takaosassa oleva sänky tarjoaa nukkumispaikan kahdelle, ja kuskin sekä repsikan entiset tilat palvelevat nykyään eräänlaisena olohuoneena sohvamaisine kalusteineen. Pakun sisustukseen kuuluu kirjahyllyn, pöydän ja jopa taulun kaltaisia tavallisia huonekaluja, mutta virta-avain roikkuu edelleen kojelaudassa muistutuksena auton menneisyydestä. Ulkokuori näyttää uudesta maalauksesta huolimatta sen verran ruosteiselta, että Mersulla ei taitaisi kuitenkaan olla enää asiaa liikenteeseen.

Suosittelemme

Auto on nykyään säilötty pysyvästi pariskunnan puutarhaan, jossa se tarjoaa Airbnb-majoitusta kaikille kiinnostuneille. Myös Mercedes kiinnostui vanhan pakun uudesta käyttötarkoituksesta, koska se kertoi L 406:sta äskettäin virallisilla nettisivuillaan. Ehkäpä tällaiset tapaukset kasvattavat mallisarjan mainetta sen verran, että senkin hinnat alkavat vihdoinkin kohota junakeulavolkkarin tapaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hZc1TdwFkvk

Lue lisää