Mersu laittaa Sprinterin uusiksi – pakettiautojen suosikista tulee ensi vuonna myös sähköversio

Mercedeksen Sprinter kuuluu isojen pakettiautojen suosikkimalleihin Suomessa ja monessa muussakin maassa. Ensimmäinen Sprinter tuotiin markkinoille vuonna 1995, ja toisen sukupolven vuoro koitti 11 vuotta myöhemmin. Nykymalli on ollut siis myynnissä jo vuodesta 2006, mikä on varsin pitkä aika pakettiautojenkin maailmassa. Auto sai tosin faceliftin viitisen vuotta sitten, jolloin myös varustelua päivitettiin.

Nykyinen Sprinter kehitettiin yhteistyössä Volkswagenin kanssa, jonka oma versio totteli Crafter-nimeä. Se siirtyi kuitenkin uuteen sukupolveen äskettäin, ja Mersu seuraa pian perässä. Seuraava Sprinter on täysin tähtimerkin omaa käsialaa, kun taas Volkkarista on tarjolla myös MAN-kuorma-autobrändin nimen alla myytävä sisarmalli. Uudesta Sprinteristä on nähty jo salavalokuvia, ja nyt stuttgartilaiset julkaisivat ensimmäisen kuvan ison pakun sisustasta.

Ratti ja mittaristo ovat hyvin samantyyliset kuin tähtikeulan nykyisissä henkilöautoissa, ja samaa voidaan sanoa myös keskellä kojelautaa pönöttävästä isosta näytöstä. Sen molemmilla reunoilla on suorastaan sporttihenkiset pyöreät ilmasuulakkeet, ja itse ruutu tarjoaa puolestaan jopa nettiyhteyden. Lisäksi saataville tulee monenlaisia telematiikkapalveluja, joiden pitäisi helpottaa viestintää kuskin ja firman kalustovastaavan välillä. Näyttö kätkee sisäänsä myös modernin tietoviihdejärjestelmän, ja tarjolle tulee uusia ajoavustimiakin.

Mersu on julkaissut uuden Sprinterin ulkokuorestakin jo tiiserivideon. Muodot eivät muutu kovin paljon, mutta nokan linjat ovat entistä lähempänä Vito-pikkuveljeä. Etuvalot ovat nykymallia matalammat, ja taaksekin tulee hieman tuoretta näköä. Tavaraosaston mittojen pitäisi kasvaa jonkin verran, ja kuorma on helppo ladata tuttuun tyyliin isoista takaovista ja kylkien liukuovista.

Uutta Sprinteriä kootaan myös USA:ssa, joka on nykyään auton toiseksi suurin markkina-alue. Paikallisella kokoonpanolla vältetään lisäksi tuontitullit. Valmistuspaikkana Atlantin toisella puolella toimii Etelä-Carolinan North Charlestoniin rakennettu uusi tuotantolaitos, ja Saksassa Sprintereitä rakennetaan sekä Düsseldorfin että Berliinin tehtailla. Auto esitellään jo ensi kuun aikana, ja vuonna 2019 on vuorossa todellinen vallankumous. Silloin Sprinteristä tuodaan nimittäin markkinoille puhdas sähköversio, jolle on kysyntää erityisesti USA:ssa.

Suosittelemme

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=kjf2kfZek40

Lue lisää