Mersu kuin panssarivaunu – Mansoryn 850-heppaista Gronos 4×4:ää valmistetaan vain 10 kappaletta

Portaaliakseleilla varustettu Mercedes-AMG G63 4×4 “Squared” on jo tehtaan jäljiltä sen luokan ökymaasturi, että ujompien ei kannata edes harkita auton ratin taakse nousemista. Vielä erottuvamman isosta G:stä saa viemällä auton tuning-spesialisti Mansoryn pajalle, jolloin tulokseksi saadaan Gronos 4×4 -nimeä totteleva luomus.

Mansory asentaa autoon ensinnäkin erittäin röyhkeän näköisen korisarjan, joka säilyttää G-luokan kantikkaat perusmuodot mutta poistaa autosta esimerkiksi kylkilistat. Ehkäpä tästä syystä Mansory kertoo, että muhkeilla lokasuojanlevityksillä ja hiilikuituisella konepellillä varustetun korisarjan suunnittelussa on ajateltu myös aerodynamiikkaa.

Kuva: Mansory
Kuva: Mansory

Ulkokuoren muutoksiin lukeutuvat lisäksi tuulilasin yläpuolelle sovitetut lisävalot, perään asennetun varapyörän hiilikuituinen kotelo ja vähintään riittävästi erilaisia ilma-aukkoja. Mansoryn luomuksen erottavat lähtökohdastaan myös reilun kokoinen kattospoileri sekä takapuskurin alla komeileva ”suojakaide”. Mansorylle tuttuun tyyliin autossa on käytetty reilusti hiilikuitua, jota löytyy esimerkiksi peilinkoteloista, vilkkujen juurista, ilmanottoaukkojen reunoista ja lokasuojanlevityksistä.

Kuva: Mansory

Panssarivaunua muistuttavaan autoon saa lisähintaan myös ihka-aidon panssaroinnin. Mansoryn alla pyörivät 22-tuumaiset takovanteet, jotka on kietaistu 325/55-profiilisille, asfaltille sekä maastoon sopiville Pirellin renkaille molemmilla akseleilla. Sisusta on verhoiltu ainakin kuvien yksilössä pääosin valkoisella sekä sinisellä nahalla, ja starttinappula on sovitettu sisäkattoon. Takaosastolta löytyvät puolestaan täyspitkällä keskikonsolilla toisistaan erotetut erillisistuimet. Bling blingiä saadaan vielä oviverhoiluihin upotetuista sadoista ledeistä, jotka luovat värikkään tähtitaivaan efektin.

Kuva: Mansory

Tuning viimeistellään moottorivirityksellä, joka houkuttelee AMG:n nelilitraisesta tuplaturbokasista 850 hevosvoiman huipputehon ja tasan 1000 newtonmetrin maksimiväännön. Näillä eväillä ”panssarivaunu” pinkaisee sataseen 4,5 sekunnissa ja yltää sähköisesti rajoitettuun 210 km/h:n huippunopeuteen. Gronos 4×4:n hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta 10 yksilön valmistusmäärä ja lähtökohdan noin 300 000 euron veroton hinta eivät lupaile kovin edullisia taksoja.

Kuva: Mansory
Kuva: Mansory

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat