Mercedes-Maybach SUV tulossa – perustuu GLS-luksuskatumaasturiin

Maybachin historia alkoi jo vuonna 1920, kun Willhelm Maybach päätti perustaa aikansa laadukkaimpia autoja valmistavan Maybach-Motorenbau GmbH:n. Maybachin autoille oli tyypillistä tekninen edistyksellisyys ja tinkimätön laatu. Maybach yhdistyi 60-luvulla Daimler-Benzin kanssa ja nykyään mallit tunnetaan nimellä Mercedes-Maybach.

Mercedes-Maybachin mallit ovat yleensä olleet S-sarjaan perustuvia limousine-korimallisia, mutta joukosta löytyy piristävänä poikkeuksena myös G-sarjan maasturista venytetty Mercedes-Maybach G650 Landaulet, jossa matkustamon katto oli mahdollista avata kokonaan, vaikkapa öisen taivaan ihastelua varten.

Autocar-lehti kertoo, että Mercedes-Maybach olisi tuomassa GLS-sarjaan perustuvan Maybach SUV-konseptin huhtikuussa pidettävään Pekingin autonäyttelyyn. Konseptin kerrotaan olevan jo lähellä tuotantomallia, sillä myynti kaavaillaan aloitettavaksi jo ensi vuonna. Maybach SUV tulisi painimaan “isojen poikien sarjassa” Bentley Bentaygan, Range Rover SV Autobiographyn ja Rolls-Royce Cullinanin rinnalla.

Kuvissa toistaiseksi Mercedes-Benzin valikoimassa suurinta luksusta SUV:n muodossa tarjoava GLS Grand Edition, jossa muun muassa kaikki puulta näyttävä on aitoa puuta, ja penkkien lisäksi myös kojelaudan koristelussa on käytetty aitoa laatunahkaa.

Mercedes-Benz GLS Grand Edition

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat