Mercedes-Maybach S 680 Haute Voiture tarjoaa ainutlaatuista luksusta 150:lle onnekkaalle

Mercedes-Maybach ottaa tuotantoon Haute Voiture -konseptimallin, joka julkistettiin toukokuussa 2022.

Autoja valmistetaan ainoastaan 150, ja valmis tuotantoauto esiteltiin tarkkaan valitulle yleisölle hiljattain Dubaissa. Haute Voiture perustuu Mercedes-Maybach S 680:een, joka on jo valmiiksi erittäin ylellinen auto. Se on myös yksi harvoista tuotantoautoista, joissa on edelleen saatavilla V12-moottori. Tässä tapauksessa se on lisäksi kaksoisturboahdettu, ja tuottaa 621 hevosvoimaa ja huimat 900 Nm vääntömomenttia.

Edellä mainitut ovatkin sitten suurin piirtein ainoat asiat, jotka ovat samaa auton ”perusmallissa”. Mercedeksen erikoistunein rakenteluosasto Manufaktur rakentaa nämä ainutlaatuiset erikoismallit Saksan Sindelfingenissä. Jokainen ajoneuvo saa tästä keskikonsoliinsa tunnuslaatan, jotka päättyvät 150:een rakennettuun yksilöön.

Kuva: Mercedes-Benz Group

Konseptimallista tuttu kaksisävyinen ulkoasu on tallella, eli yläosa on merensinen ja alaosa on ruusukultainen. Samalla sinisen sävyllä varustetut vanteet tuovat kylkilinjaan raikkautta, jotta koko korin alaosaa peittävä ruusukullan väri ei pääse liikaa hallitsemaan kokonaisuutta. Samaa väriyhdistelmää käytetään myös sisätiloissa, joskin tähän on tuotu mukaan kristallin ja opaalin valkoisia lisäosia. Nahkaistuimet on viimeistelty kristallin valkoisiksi, mutta samaa sävyä löytyy myös keskikonsolista ja ovipaneeleista.

Auton nimeen viitaten siihen on haettu tyyliä 1700-luvulla Ranskasta alkunsa saaneesta Haute couture -muotitaiteesta. Useat sisustuselementit ovatkin viimeistelty kyseisestä ylellisestä muotitaiteesta vaikutteensa saaneella boucle-kankaalla sinisen, beigen, ruusukullan ja erilaisten kullan sävyissä. Kyseinen autosta löytyvä kangaskuvio sopiikin erinomaisesti myös vaikkapa Mercedes-Maybachin omistajan golf-shortsien kuosiksi.

Kuva: Mercedes-Benz Group

Auton MBUX-nimeä kantava tietoviihdejärjestelmän ohjelmisto on myös päivitetty vähintäänkin yhtä ylelliseksi muun kokonaisuuden kanssa. Tavallisen tylsän käyttöliittymätaustan sijaan Haute Voituressa on nimittäin kimaltelevia pilviä, ja erilaisia somisteita hohtavan ruusukultan sävyissä. Kuinkas muutoinkaan.

Suosittelemme

Ylemmän tason asiakkaiden ei voida myöskään odottaa käyttävän tavallisille autonkuljettajille varattuja käyttäjäkuvakkeita, joten auto on saanut tähän 12 lisävaihtoehtoa. Nämä käyttäjätunnukset ovat pukeutuneet mm. illallistakkiin, frakkiin tai iltapukuun. Auton mukana toimitetaan vielä käsintehty lahjarasia, josta löytyvät auton valmistusnumero, tarkka pienoismalli itse autosta, sekä ylellinen avaimenperä. Jokaiseen autoon toimitetaan myös laukkukokoelma, joka on tehty samoista autosta löytyvistä materiaaleista, joten laukut sointuvat nekin täydellisesti kokonaisuuteen.

LähdeCarbuzz

Lue lisää