Mercedes-Maybach esitteli ensimmäisen pistokehybridinsä – S 580 e:n jälkeen vuorossa on luksusmerkin ensimmäinen täyssähköauto

Mercedes-Maybachin versioita S-luokasta on tähän asti saanut vain pelkillä bensakoneilla, mutta nyt joukkoon liittyy tähtimerkin luksusbrändin ensimmäinen pistokehybridi. S 580 e:n tekniikka on napattu suoraan emomerkin puolelta.

Luksuslimusiinia vauhdittaa siis kolmilitraisesta turboahdetusta bensakuutosesta ja sähkömoottorista koostuva pistokehybridivoimalinja. Bensakone tuottaa 367 hevosvoimaa ja 500 newtonia, kun taas sähkömoottorista irtoaa 150 heppaa ja 440 newtonmetrin vääntö. Kokonaisvoimavaroiksi kerrotaan ”tavallisen” S 580 e:n malliin 510 hevosvoimaa ja 750 newtonia.

Kuva: Mercedes-Maybach

Nollasta sataan -kiihdytys onnistuu 5,1 sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu tuttuun saksalaistyyliin 250 km/h:n lukemaan. 28 kWh:n akku mahdollistaa puolestaan parhaimmillaan 100 kilometrin sähköisen toimintasäteen WLTP-standardin mukaan mitattuna. Pelkällä sähköllä ylletään maksimissaan 140 km/h:n nopeuteen, ja akut saa nopeimmillaan täyteen puolessa tunnissa lisähintaan tarjottavalla 60 kilowatin latausmahdollisuudella.

S 580 e on Maybach-mallisarjan neljäs versio V8-koneisen S 580:n, V12:lla ryyditetyn S 680:n ja pelkästään Kiinassa tarjottavan kuusisylinterisen S 480:n lisäksi. Ulkoa hybridin erottaa ainoastaan takaluukun tekstistä, etuvalojen hillityistä sinisistä tehosteista sekä vasempaan takakylkeen lisätystä latausluukusta. Luksusta tulviva sisustakin on käytännössä identtinen muiden versioiden kanssa, mutta digitaalimittaristosta näkee akun varaustason.

Kuva: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach S 580 e tulee ensin myyntiin Kiinassa, ja Thaimaa, Euroopan maat sekä muut markkina-alueet seuraavat perässä. Auton julkaisun yhteydessä Mercedes-Maybachin pomo Daniel Lescow vahvisti myös, että ensimmäinen täyssähköinen Maybach on tulossa vielä tämän vuoden aikana. Se on todennäköisesti Maybachin oma versio Mersun EQS SUV -sähkökatumaasturista.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat