Mercedes-Maybach esitteli ensimmäisen pistokehybridinsä – S 580 e:n jälkeen vuorossa on luksusmerkin ensimmäinen täyssähköauto

Mercedes-Maybachin versioita S-luokasta on tähän asti saanut vain pelkillä bensakoneilla, mutta nyt joukkoon liittyy tähtimerkin luksusbrändin ensimmäinen pistokehybridi. S 580 e:n tekniikka on napattu suoraan emomerkin puolelta.

Luksuslimusiinia vauhdittaa siis kolmilitraisesta turboahdetusta bensakuutosesta ja sähkömoottorista koostuva pistokehybridivoimalinja. Bensakone tuottaa 367 hevosvoimaa ja 500 newtonia, kun taas sähkömoottorista irtoaa 150 heppaa ja 440 newtonmetrin vääntö. Kokonaisvoimavaroiksi kerrotaan ”tavallisen” S 580 e:n malliin 510 hevosvoimaa ja 750 newtonia.

Kuva: Mercedes-Maybach

Nollasta sataan -kiihdytys onnistuu 5,1 sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu tuttuun saksalaistyyliin 250 km/h:n lukemaan. 28 kWh:n akku mahdollistaa puolestaan parhaimmillaan 100 kilometrin sähköisen toimintasäteen WLTP-standardin mukaan mitattuna. Pelkällä sähköllä ylletään maksimissaan 140 km/h:n nopeuteen, ja akut saa nopeimmillaan täyteen puolessa tunnissa lisähintaan tarjottavalla 60 kilowatin latausmahdollisuudella.

S 580 e on Maybach-mallisarjan neljäs versio V8-koneisen S 580:n, V12:lla ryyditetyn S 680:n ja pelkästään Kiinassa tarjottavan kuusisylinterisen S 480:n lisäksi. Ulkoa hybridin erottaa ainoastaan takaluukun tekstistä, etuvalojen hillityistä sinisistä tehosteista sekä vasempaan takakylkeen lisätystä latausluukusta. Luksusta tulviva sisustakin on käytännössä identtinen muiden versioiden kanssa, mutta digitaalimittaristosta näkee akun varaustason.

Kuva: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach S 580 e tulee ensin myyntiin Kiinassa, ja Thaimaa, Euroopan maat sekä muut markkina-alueet seuraavat perässä. Auton julkaisun yhteydessä Mercedes-Maybachin pomo Daniel Lescow vahvisti myös, että ensimmäinen täyssähköinen Maybach on tulossa vielä tämän vuoden aikana. Se on todennäköisesti Maybachin oma versio Mersun EQS SUV -sähkökatumaasturista.

LähdeCarscoops

Lue lisää