Mercedes-Benz kahmi palkintoja Off Road Award 2015 -äänestyksessä

Off-road lehden lukijat äänestivät Mercedeksen parhaaksi maastoajoneuvoksi peräti viidessä kategoriassa Off-Road Vehicle of the Year -äänestyksessä. Tämä on melkoinen voitto ja kertoo mersun katumaastureiden ja maastoajoneuvojen suosiosta.

Mercedes-Benzin uusin tulokas GLE Coupé nappasi kärkisijan sekä Luksus Crossover että Tulokas-kategorioissa. Kompaktimpi pikkuveli GLA voitti Crossover -kategorian. Perinteisessä SUV-kategoriassa, jossa oli mukana peräti 29 eri autoa, vei voiton GLK.

Edellä mainittuja autoja ei voi oikein kutsua maastoautoksi, eikä pidäkään. Mercedes nappasi kuitenkin voiton myös Luksusmaasturi -kategoriassa, jossa se kahmi peräti 33 prosenttia kaikista äänistä. Voittajaksi noussut malli oli, mikäpä muukaan, kuin legendaarinen G-luokan kulmikas mutta ylellinen maasturi.

Erikoisajoneuvojen kategoriassa kärkisijalle nousi niin ikään legendaarinen Unimog, joka oli ykköspallilla yhdettätoista kertaa putkeen.

Off Road Award 2015 -äänestyksessä oli mukana kaiken kaikkiaan 123 SUV- ja maastoautoa yhdessätoista kategoriassa. Äänestyksellä on pitkät perinteet, sillä se on pidetty vuosittain jo vuodesta 1982 lähtien.

G 500, W463 (2015)
G 500, W463 (2015)
GLE 450 AMG 4MATIC (C 292) 2014
GLE 450 AMG 4MATIC (C 292) 2014
GLA 250 4MATIC
GLA 250 4MATIC
GLK 220 CDI 4MATIC
GLK 220 CDI 4MATIC

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat