Mercedes-Benz jälleenmyyjän tilat 1:18 mittakaavassa näyttävät aidoilta

Pienoiskokoihin kutistetut aidonnäköiset mallit, ja ehkä myös niiden rakentajat, elävät usein omaa elämäänsä. Realismi syntyy ennen kaikkea mallintajan vilkkaasta mielikuvituksesta, sekä rakentelijan taidoista luoda monimutkaisen yksityiskohtaisia miniatyyrejä. Mallit, ja niiden kaikkein vaativimmatkin yksityiskohdat voivat olla hyvinkin villejä ja omaleimaisia, täsmällisen tarkkoja toisintoja historiallisista tapahtumista, tai kuten juttumme 1:18 mittakaavaan kutistetun jälleenmyyjän tapauksessa, realistista kuvausta tosielämän arjesta.

Nishchay Sharman Miniature Automobiles -nimiseltä YouTube-kanavalta löytyvä video esittelee dioraaman, jonka aiheena on Mercedes-Benz -autojen jälleenmyyjä. Myyjän valikoimista löytyy täysi valikoima henkilö- ja maastoautoja, mukaan lukien myös ylelliset Maybach-mallit, jotka on purettu ”kuljetusrekoista”, ja järjestetty paikoilleen rakennuksen sisä- ja ulkopuolelle. Videolla voi melkein kuvitella ajavansa tontille katsomaan uutta E-sarjan sedania tai EQS:ää!

Kaikki ajoneuvot ovat uskottavan yksityiskohtaisia ja todenmukaisia aina piskuisiin mittareihin ja sisätilojen puuverhoiluihin saakka. Autojen maali loistaa kuin se olisi juuri saanut vahakerroksen Mercedeksen työharjoittelijan toimesta. 1:18-mittakaavan mallien laatu ja tarpeeksi iso koko tuovat asetelmaan paikoin hyvinkin realistisen tason, jolla voisi varsinkin pysäytyskuvissa huijata luulemaan nähtyä 1:1-mittakaavan tuotoksiksi.

Videolla nähdään, kuinka Mercedes-Benz Sprinter -pakettiauto ajaa paikalle, ja kuljettaja purkaa laatikoita ja huonekaluja. Silloin huomaat, että jälleenmyyjän rakennuksen sisäpuoli on yhtä yksityiskohtainen kuin ulkona nököttävät autot. Taitavalla taustavalon käytöllä saadaan sisätilat kylpemään aidonnäköisessä lämpimässä hehkussa.

Seinillä roikkuu myös kehystettyjä julisteita. Lattioita koristavat matot, ja oleskelutilassa on käytetty lattiassa arvokkaan tunnelman tuovaa kovapuuta, ja löytyypä sieltä myös modernin näköiset mustat nahkahuonekalut ja taulutelevisiokin. Videota katsoessa voi miltei kuvitella jonkun katsovan päiväsaikaan tarjoiltavaa ostosteeveetä, tahi lukevan sähköposteja kannettavalla tietokoneella odottaessaan Mersunsa öljynvaihdon valmistumista.

Asiaan vihkiytymättömille pienoismallit näyttäytyvät helposti kalliina aikuisten leluturhakkeina. Mallauksen harrastajille mallit, ja niille tehdyt rakennelmat ovat kuitenkin tärkeä taidemuoto, sekä samalla oivallinen tapa ilmaista itseään ja kädentaitojaan. Olipa sitten kyseessä lelukaupan osista kasattu Hot Wheels -dioraama, tai ultrarealistinen 400 euroa maksava G-Mercedeksen pienoismalli, niin tärkeintä on harrastamisesta saatu aito mielihyvän tunne. Monelle autohullulle pienoismallit voivat olla jo pienestä pitäen portti oikeisiin autoihin!

Suosittelemme

LähdeMotor 1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat