Mercedes-Benz GLA

GLA on uusin lisäys Mercedes-Benzin malllistoon ja se on myös ensimmäinen kompakti katumaasturi Mercedez-Benzin historiassa. Enimmäkseen nuorekkaan asiakaskunnan suosiota tavoitteleva GLA sisältää myös teknisiä uudistuksia. Yksi niistä on uudistettu 4Matic-neliveto, jossa on täysin säätyvä voiman jakautuminen etu- ja taka-akselin välillä.

Offroad-ajo-ohjelma optimoi pidon ja DSR alamäkiavustin tuo auton turvallisesti rinnettä alas. Korkeampi kori ja maavara helpottaa myös autoon ja autosta nousua, mikä kosiskelee varmasti myös varttuneempaa väkeä auton omistajaksi.

Ulkonäkö ja varusteet. GLA on ulkopuolelta katsottuna sporttisen ja ketterän näköinen peli. Maastokelpoisuus näkyy vain aavistuksen verran alustan reunojen suojina ja kohonneena maavarana. Maastokelpoisuudesta puhuttaessa on kuitenkin muistettava se, että auto on katumaasturi, eikä mikään off-road harrastajan työkalu.

GLA:n sisätiloissa toistuu muista MB:n malleista tuttu tyylikkyys, josta Mercedes-Benz ei ole lähtenyt tinkimään missään uudessa mallissa. Sisätilat ovat pohjimmaltaan lähes identtiset A-mallin kanssa, mutta erilaisilla materiaali- ja värivalinnoilla on mahdollista personoida oman näköinen GLA.

Valmiit malliversiot ovat vakio, Style, Urban ja AMG Line. Varustepaketit ovat Night, Exclusive ja AMG Exclusive. Mallit ja varustepaketit helpottavat ja nopeuttavat auton hankintaa, lisävarustelistan ollessa lähes loputon.

Moottorivaihtoehdot. GLA-malliin ovat dieseleistä 200 CDI, 220 CDI ja bensakoneista 200 ja 250. Kaikkien vaihtoehtojen yhteyteen on saatavilla 4Matic-neliveto. Pienimmän dieselmoottorin kulutus on saatu puristettua 4,5 litraan satasella (EU-seka) ja isoimmankin bensakoneen kulutus nelivedolla varustettuna on vain noin 6,5 litraa (EU-seka)

Suosittelemme

Hinnat. Edullisimmillaan GLA:n saa omaksi autoveroineen hintaan 38 600 euroa (Vakio 200 bensakoneella) ja korkein hinta on 52 260 euroa (Business 250 bensakoneella ja nelivedolla) Toki erilaisilla varustepaketeilla ja lisävarusteilla saadaan auton hintaa hilattua ylöspäin jos vakiomallisto tuntuu liian tavalliselta.

Veho järjesti  75- juhlavuoden kunniaksi uusien mallien GLA:n ja C:n VIP esittelytilaisuuden 14.3.2014 Helsingin Messukeskuksessa. Jokamies.com oli paikalla, lue juttu tästä.

Mercedez-Benz GLA

[portfolio_slideshow id=863]

Katso GLA:n virallinen esittelyvideo:

 

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat