McLarenin uusin katutykki on tässä – 600LT:ssä on mallimerkinnän mukaiset 600 heppaa ja alle 1300 kilon paino

McLarenin nimi yhdistynee useimpien mielissä F1-sarjaan ja moniin voitokkaisiin kilpureihin, vaikka tiimi onkin paininut viime vuodet melkoisten ongelmien parissa. Tallin maine on silti edelleen myyttinen, joten Mika Häkkisen ja kumppaneiden suorituksilla kelpaa myydä myös katuautoja. Niistä ensimmäinen oli 1990-luvun alussa esitelty legendaarinen F1, jonka jälkeen katusporttien suhteen tulikin pitkä tauko. Tätä nykyä McLarenin katumalliston aloitusversiona toimii 570S-niminen keskimoottorinen superauto, jossa on mallimerkinnän lupaamat 570 hevosvoimaa.

Tästäkin on varaa pistää paremmaksi, ja niinpä britit esittelivät nyt 570S:n pohjalta tehdyn vieläkin nopeamman mallin. Sen nimi on 600LT, eli Longtail. Tätä termiä hyödynnettiin ensimmäistä kertaa jo yli 20 vuotta sitten McLarenin silloisessa Le Mans -kilpurissa. F1 GTR Longtailin perää pidennettiin aerodynamiikan parantamiseksi ja entistä kovempien nopeuksien saavuttamiseksi mm. Sarthen radan kuuluisalla Hunaudières-suoralla.

Katuautopuolella LT-kirjaimia käytettiin ensimmäistä kertaa kolmisen vuotta sitten, kun britit esittelivät 675LT:ksi nimetyn keskimoottorisen superauton. 675 on joutunut nykyään jo 720S:n korvaamaksi, mutta 600LT vie nyt LT-saagaa eteenpäin tuorein voimin. Auton sivuprofiilia on jatkettu mallinimen mukaisesti 74 millillä 570S:ään verrattuna. Tämä on saatu aikaan mm. mittavamman etusplitterin ja pidemmän takadiffuusorin avulla. Kaiken kaikkiaan yli 23 prosenttia auton osista on erilaisia 570S Coupeen nähden.

Suosittelemme

Painoa on onnistuttu puolestaan laskemaan 96 kilon verran, joten keskimoottorisen superauton massa ilman nesteitä on vain 1247 kiloa. Tehon ja painon välinen suhde on vähintään kohdallaan, koska 600LT:n 3,8-litraisesta tuplaturbokasista irtoaa mallimerkinnän kertomat 600 hevosvoimaa ja 620 newtonin huippuvääntö. Moniin kilpailijoihin verrattuna todella alhainen paino on saatu aikaan hiilikuituisen korirakenteen avulla, jota toki hyödynnetään myös lähtökohtana käytetyssä 570S:ssä.

600LT:n ainutlaatuisiin piirteisiin lukeutuvat puolestaan mm. moottoritilan kannen läpi työntyvät pakoputket, jotka osoittavat lähes suoraan taivasta kohti. Muita erikoisuuksia ovat mm. erityisen kevyet jarrut, myös radalle sopivat Pirelli P Zero Trofeo R -renkaat ja nopeampi ohjausvälitys. Kaasu- sekä jarrupolkimenkin vastetta on nopeutettu, ja moottorin ja runkorakenteen väliin on asennettu entistä tukevammat kiinnikkeet. Lisäksi takapään iso diffuusori tuottaa enemmän maaefektiä.

Sisällä on puolestaan P1-hyperautosta lainatut hiilikuituiset kuppipenkit, ja kevyttä alcantaraa on käytetty reilusti ympäri ohjaamoa. Lisähintaan tarjolla ovat myös erityisen kevyet hiilikuitupenkit. McLaren Special Operations -divisioonan kautta 600LT:hen saa vielä lukuisia yksilöllisiä varusteita, kuten hiilikuituisen katon tai ilmanpoistoaukoilla varustetut etulokasuojat. Jos oma 600LT alkoi kiinnostaa, kannattaa toimia nopeasti. Autoa valmistetaan nimittäin vain noin vuoden ajan, ja tuotanto Ison-Britannian Wokingissa alkaa lokakuussa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat