McLarenin uusi superauto vuosi julkisuuteen jo nyt – 720S on suorastaan hätkähdyttävä ilmestys

McLaren on kertonut esittelevänsä maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä uuden superautonsa, joka astuu nykyisen 650S:n saappaisiin. 650S on puolestaan alun perin MP4-12C:nä tunnetun, jo vuonna 2011 esitellyn sportin evoluutioversio, joten täydellinen uudistuminen tulee automaailman tavallisen tahdin mukaisesti.

Vaikka uusi brittiurheiluauto tuodaan vasta Genevessä suuren yleisön silmien eteen, sitä on esitelty jo nyt potentiaalisille asiakkaille ja tuleville omistajille USA:ssa järjestetyissä pienen piirin tapahtumissa. Joku näistä kutsuvieraista onnistui nappaamaan McLarenin uutuudesta kuvan, jonka hän postasi saman tien Instagramiin.

Otoksessa näkyy metallioranssi yksilö, jonka muodot näyttävät suorastaan hätkähdyttäviltä otoksen rakeisuudesta huolimatta. Katossa on käytetty kontrastivärinä mustaa, ja tummaa sävyä löytyy myös etupuskurista sekä etuvalojen petomaisista syvennyksistä. Lisäksi oven etureunan ilmanpoistoaukossa on selvä viittaus McLarenin kaikkien aikojen legendaarisimpaan katupeliin, eli 1990-luvun F1:een, joka oli aikanaan maailman nopein tuotantoauto.

Koodinimellä P14 tunnetun uutuuden tuplaturbokasista irtoaa 720 heppaa, mikä selittää 720S-mallimerkinnän. Uusiksi laitetun hiilikuitumonokokin pitäisi puolestaan laskea auton massaa 18 kiloa vastaavasti varusteltuun 650S:ään verrattuna. Superauton kuivapainoksi kerrotaankin vain 1283 kiloa, eli teho-painosuhde on enemmän kuin kunnossa. Monocage II:ksi ristitty tuore monokokki näkyy myös ulospäin, ja kattolinja on siksi muuttunut huomattavasti edeltäjään verrattuna.

Autossa on panostettu hurjasti erilaisiin aerodynaamisiin apukeinoihin, jotka näyttävät kyntensä erityisesti rataolosuhteissa. 720S:stä löytyy myös vastaava ratamoodi kuin merkin P1-hyperautosta, ja uutuus on huhujen mukaan radalla jopa nopeampi kuin jo tuotannosta poistunut isoveljensä. McLarenin uutuutta on mainostettu etukäteen maailman nopeimmaksi alle miljoonan euron superautoksi, joten odotamme innolla Geneven näyttelyä ja 720S:n virallista julkistusta.

LähdeCarscoops

Lue lisää