Uusi McLaren 720S on maailman nopein alle miljoonan euron superauto

McLarenin katuautodivisioona teki uuden tulemisensa reilut viisi vuotta sitten, kun se esitteli hieman kryptisesti nimetyn MP4-12C-superauton. Se kehittyi faceliftin myötä 650S-malliksi, joka joutuu nyt väistymään upouuden 720S:n tieltä. 720S esiteltiin maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä, ja ensimmäiset asiakasautot toimitetaan jo lähiviikkoina. Suomenkin katukuvaa kaunistamaan on tilattu ainakin yksi kappale tätä brittiläisen insinööritaidon viimeisintä taidonnäytettä.

Brittisuperautoa vauhdittaa täysin uusi nelilitrainen tuplaturbokasi, josta irtoaa mallimerkinnän lupaamat 720 heppaa. Huipputeho syntyy 7500 kierroksen kohdalla, kun taas 770 newtonin maksimivääntö saadaan ulos 5500 rundin paikkeilla. Voima välitetään takapyörille seitsemänpykäläisen kaksoiskytkinautomaatin kautta, jota pystyy käyttämään formulatyyliin ratin takana olevilla vaihtoläpysköillä. 720 S painaa alle 1300 kiloa, joten teho-painosuhde on enemmän kuin kunnossa. 1000 kiloa kohden käytettävissä on yli 500 hevosvoimaa.

McLaren 720S

Niinpä nollasta sataan pinkaistaan vain 2,9 sekunnissa, ja meno päättyy vasta 341 km/h:n nopeudessa. Varttimailin ajaksi kerrotaan puolestaan 10,4 sekuntia, ja keskikulutus on tehtaan lupauksen mukaan 10,7 litraa satasella. Se lienee varsin teoreettinen arvo, jolla ei taida olla suurta merkitystä tämän luokan autojen ostajille. McLarenin uutuuden paino on saatu pidettyä kurissa alumiinia ja hiilikuitua yhdistelevän rakenteen ansiosta, ja superjäykkä Monocage II -niminen hiilikuitumonokokki ulottuu nyt kattoon asti.

McLaren 720S

Lisäksi uutuudessa on panostettu erityisesti aerodynamiikkaan. Ilmaa ohjataan A-pilareiden tienoilta etupyörien takana oleviin aukkoihin, josta se virtaa kohti takapäätä. Tällöin moottorin jäähdytystä saadaan tehostettua, ja myös autoa tien pintaan imevä downforce kasvaa. Aerodynamiikkaa kohentaa myös aktiivinen takasiipi, joka on koko auton levyinen. Se toimii tarvittaessa joko käsiteltävyyden tai huippunopeuden ehdoilla, ja voimakkaasti hidastettaessa siivestä tulee jättimäinen ilmajarru, joka lyhentää pysähtymismatkaa ja vakauttaa autoa.

Suosittelemme

McLaren 720S

Sisustan tyyli on minimalistista, ja kuskin edessä oleva digitaalinen mittaristo taittuu haluttaessa pienemmäksi näkyvyyden parantamiseksi. Jousitukseen saa puolestaan kolme eri moodia, ja lisäksi tarjolla on driftausta helpottava toiminto. Iskunvaimentimet on yhdistetty toisiinsa hydraulisesti, mikä tekee perinteiset kallistuksenvaimentimet tarpeettomiksi ja pienentää jousittamatonta massaa.

McLaren 720S

720S:ää on mainostettu maailman nopeimmaksi alle miljoonan euron superautoksi, ja se uhkaa jättää suorituskyvyllään jopa hyperautot taakseen. Suomessa McLaren-autoja myyvän Luxury Collection Automobilesin Miika Toivonen kertoo, että luotettavien lähteiden mukaan uuden 720S:n suorituskyky asettaa sen jopa hyperautojen ”pyhään kolminaisuuteen” kuuluvan McLaren P1:n ja rataversio P1 GTR:n väliin. Täydellisesti varustellun 720S Performance Launch Editionin saa Suomessa omakseen noin 600 000 euron muodollisella summalla, ja veroton hinta on reilut 285 000 euroa.

McLaren 720S

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat